Advertentie

Witte Huis legt rijkdom topmedewerkers bloot

Ook het vermogen van Ivanka Trump en haar invloedrijke man Jared Kushner werden vrijgegeven. ©REUTERS

Het Witte Huis is vrijdag gestart met het vrijgeven van financiële gegevens van hooggeplaatste functionarissen.

Uit de documenten blijkt dat het paar Ivanka Trump en Jared Kushner, beiden naaste adviseurs van (schoon)vader en president Donald Trump, bezittingen hebben met een geschatte waarde van 240 tot 740 miljoen dollar.

Het gaat om de gegevens van zowat 180 mensen die in dienst van Trump zijn gegaan toen hij op 20 januari president werd, of kort daarna. Het Witte Huis zei ook dat het aanvragen zal aanvaarden om financiële gegevens te openbaren.

Ivanka, de dochter van Trump, kondigde enkele dagen geleden aan dat ze een niet-betaalde adviseur van de president zal worden. Zij zal haar aandeel van naar schatting tussen 5 en 25 miljoen dollar in Trump International Hotel behouden, op enkele straten van het Witte Huis. Tussen januari 2016 en maart 2017 bracht dat aandeel haar tussen 1 en 5 miljoen dollar op.

De documenten tonen de inkomens en bezittingen op het ogenblik dat de medewerkers voor de Amerikaanse regering begonnen te werken, dus voor een eigendom is verkocht of van de hand gedaan. Het gaat om een 'snapshot in de tijd', verwoordde een raadgever van Trump het.

De documenten omvatten geen gegevens van president Trump of vicepresident Mike Pence.

De regering van Trump wordt beschouwd als een van de rijkste in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het financieel agentschap Bloomberg schat dat het fortuin van de ministers en hoge functionarissen samen zowat 12 miljard dollar bedraagt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud