Witte Huis werkt niet mee aan onderzoek impeachment

©AFP

In een brief roept het Witte Huis op het onderzoek naar een eventuele afzetting van de president te laten vallen wegens 'ongrondwettelijk'.

Het Witte Huis heeft gezegd dat het niet zal meewerken met het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden naar een eventuele afzetting van president Donald Trump.

In een brief roept het Witte Huis dinsdag op het onderzoek, dat het 'grondwettelijk gezien onwettig' noemt, te laten vallen. De Democraten bezondigen zich aan 'politiek theater' en willen de uitslag van de verkiezingen van 2016, die Trump won, tenietdoen, klinkt het.

Verdoezelen

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, reageerde intussen. 'Dit is simpelweg opnieuw een onwettige poging om te verdoezelen dat de Trump-administratie buitenlandse machten onder druk heeft gezet om tussenbeide te komen in de verkiezingen van 2020.' Nog volgens Pelosi groeit het aantal bewijzen dat Trump zijn ambt heeft misbruikt en zijn eed om 'de grondwet te beschermen, te vrijwaren en te verdedigen' heeft geschonden.

De Democratische partij begon een impeachmentonderzoek tegen Trump nadat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon Hunter.

Een melding van een klokkenluider vormde de aanleiding voor die eerste stap in de impeachmentprocedure. Daarna meldde een tweede klokkenluider zich. Biden is ook kandidaat voor de Democraten bij de presidentsverkiezingen van 2020.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud