Zoveelste recordaantal besmettingen in de VS

In de Verenigde Staten blijft het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus toenemen in grote staten als Texas en Californië. ©Photo News

Met ruim 52.000 nieuwe besmettingen in een dag sloopten de Verenigde Staten opnieuw een record, meldt de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

Het is al de zesde keer in een week dat er meer dan 40.000 nieuwe gevallen werden genoteerd in de VS. Het land zit al aan ruim 2,6 miljoen besmettingen. Het aantal Covid-19-doden zit boven 128.000.

De belangrijkste Amerikaanse expert in infectieziekten, de viroloog Anthony Fauci, waarschuwde eerder deze week dat de cijfers snel kunnen verdubbelen. 'We hebben het niet onder controle', liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over.

Amerikaanse staten nemen nieuwe maatregelen om het virus in te dammen. In grote delen van Californië, goed voor zo'n 70 procent van de bevolking van de staat, worden bars gesloten en is indoor dineren in restaurants verboden.

Amerikaans president Donald Trump kondigde aan dat hij voortaan een mondmasker zal dragen als het 'krap' wordt met andere mensen om hem heen.

Trump dook tot nu toe nauwelijks met zo'n mondmasker op in het openbaar. Hij organiseerde onlangs nog een verkiezingsrally in Oklahoma met duizenden aanhangers waarbij bijna niemand een mondmasker droeg. Volgens Trump wordt bijna iedereen in zijn buurt getest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud