Zware rellen in St. Louis na politiegeweld

©AFP

Voor de tweede nacht op rij is het tot zware rellen gekomen in de stad St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri. Die zijn een gevolg van het door de politie neerschieten van een 18-jarige zwarte jongen.

De politie haalt de zware middelen boven om de rellen de kop in te drukken. Agenten in gevechtsuitrusting vuurden traangas af op betogende mensen. Er zijn berichten dat betogers ook zelf op de politie schoten.

Het geweld brak uit nadat agenten de 18-jarige Michael Brown neerschoten in Ferguson, een overwegend zwarte voorstad van St. Louis. Dat gebeurde volgens de politie na een schermutseling met een wapen in een politievoertuig. De FBI is intussen een onderzoek gestart naar de zaak, die wordt overschaduwd door beschuldigingen van racisme.

Ooggetuigen beweren namelijk dat Brown de handen in de lucht had gestoken om te tonen dat hij ongewapend was, maar alsnog werd neergeschoten. Daarop ontstonden betogingen om gerechtigheid te eisen, maar die mondden al twee avonden op rij uit in rellen. Die komen er ondanks oproepen tot kalmte vanwege de moeder van Brown.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud