Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Diversiteit in de praktijk

©Shutterstock

Diversiteitsquota zijn geen verplichting, het is een evidentie. Om zowel positieve als negatieve discriminatie uit te sluiten zetten AG Insurance, Goldman Sachs International en BNP Group in op een zo divers mogelijke rekrutering.

‘Bij ons spelen afkomst, geslacht of religie al jaren geen enkele rol meer’, geeft An De Troyer aan, productmanager bij AG Insurance. ‘Wij kijken uitsluitend naar de expertise van een kandidaat: is hij of zij de beste man of vrouw voor die bepaalde functie?’ Om die diversiteit te illustreren: AG Insurance telt vandaag 4.000 medewerkers, en daarbij zitten 21 nationaliteiten, ook als is het uitsluitend in België actief.

©Studio Dann
Advertentie

Om creatief te kunnen inspelen op onze klantenbasis, zetten wij van bij de rekrutering actief in op een zo divers mogelijke talentenpool.

Tom Groothaert
Managing Director Securities Goldman Sachs International

‘We werken niet met quota, net omdat we geen enkele vorm van discriminatie willen, positief noch negatief. Het bedrijf wordt heel divers door ons open rekruteringsbeleid. Een mooi bewijs daarvan is het aantal vrouwen, dat vandaag rond 53 procent schommelt.’

Goldman Sachs

‘Als financiële instelling is de klantenbasis voor ons uitermate belangrijk’, zegt Tom Groothaert, managing director Securities bij Goldman Sachs International. ‘Creatief blijven inspelen op die klantenbasis is essentieel voor onze groei, en daarvoor hebben we uiteraard nood aan de meest getalenteerde mensen. Wij zetten dus van bij de rekrutering actief in op een zo divers mogelijke talentenpool in het bedrijf.’

BNP Group

Bij BNP Group maken vrouwen vandaag al ruim 50 procent uit van de raad van bestuur. Het aantal vrouwelijke kantoordirecteurs in België is opgelopen tot iets meer dan 40 procent. ‘Er is daar sprake van een significante stijging, maar we hebben onszelf ook een quotum van 50 procent opgelegd’, bevestigt Guy Janssens, Head of Sustainable and Responsible Investments bij BNP Paribas Fortis.

Guy Janssens, An De Troyer en Tom Groothaert. ©Studio Dann

‘Ik geloof ook in het nut van quota. In de VS werd onlangs de Club van Dertig Procent opgericht: bedrijven met een raad van bestuur die voor minstens 30 procent uit vrouwen bestaat. Intussen hebben al 27 investeerders, samen goed voor ruim 14 triljoen dollar, zich daar ook bij aangesloten. Dit illustreert beter dan wat ook dat je bedrijf anno 2018 echt niet meer om diversiteit heen kan.’

Lees verder
Logo
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie