sabato

De 3 nieuwe bloementrends

De orchidee is niet langer fout, bewijst de Australische Hattie Molloy. ©Hattie Molloy

Van onkruidwolken tot varensculpturen: drie trends uit de encyclopedie van de nieuwe bloemenkunstenaars.

Emily Thompson: Open voor onkruid

De onkruidwolken van Emily Thompson haalden al het Witte Huis. ©Emily Thompson

In plaats van op zoek te gaan naar de mooiste bloemen heeft Emily Thompson een oog voor onkruid en vergeten planten die ze transformeert in fluffy boeketten. De New Yorkse floriste gebruikt netels en kliswortel, of lisdodde, die je herkent aan de sigaarachtige uitstulpingen op het riet.

Haar motto: alle planten zijn gelijk. Haar onkruidwolken haalden al het Witte Huis, waar ze enkele zalen decoreerde, en het Museum of Modern Art in New York, waar ze het restaurant tijdelijk met bloemen inrichtte. Probeer dat maar eens uit te leggen aan je bloemist.

Emily Thompson heeft een bloemenwinkel in New York (53 Howard Street) Verenigde Staten, Instagram @emilythompsonflowers

Wife NYC: Bloemen, schikken en kunst

De creaties van Wife NYC zijn meer sculpturen dan boeketten. ©Wife NYC

Zijn dit boeketten of is dit kunst? Bij Sophie Parker van de New Yorkse botanische studio Wife NYC is dat een overbodige vraag: in haar wereld zijn planten kunst. De schilderes ging werken op plantenbladeren nog voor ze kon bloemschikken, wat ze zichzelf aanleerde dankzij boeken uit de bieb over ikebana, de Japanse bloemschiktraditie. Meer sculpturen dan boeketten, als verrassend resultaat.

Sophie Parker van Wife NYC, New York, Verenigde Staten, Instagram @wifenyc

Hattie Molloy: Nieuw leven voor de orchidee

Ondanks hun kleurrijke variaties zat het de anthuriums en orchideeën de jongste jaren niet mee. Te vaak gebruikt in kantoorgebouwen en op ouderwetse vensterbanken vielen de exotische bloemen uit de gratie. Maar bij de nieuwste floristen staan ze weer in bloei.Voorbeelden te over vind je bij Hattie Molloy: geen orchidee is te fout voor haar kleurrijke sculpturen.

View this post on Instagram

I’m trying hard to bring back the gerbera

A post shared by HATTIE (@hattiemolloy) on

Molloy is een van de hipste bloemenkunstenaressen van Australië: daar geeft ze workshops en kun je haar bloemensculpturen bestellen, maar gelukkig kun je dankzij Instagram ook inspiratie putten uit haar werk.

©hking

Hattie Molloy, 31 Johnston Street, Collingwood, Australië, Instagram @HattieMolloy

Het boek 'Blooms' presenteert meer dan tachtig van de opvallendste hedendaagse floristen ter wereld. 272 blz., uit bij Phaidon, 33,27 euro.



Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie