Overnachten in een kasteel of kerk kan nu gewoon via Airbnb

Van kastelen tot kerken, van windmolens tot boerderijen: met Airbnb kun je nu de nacht doorbrengen op de meest historische plekken van België.

Tiny House, mooi uitzicht, bij een meer, A-woning, houten huisje, design, koepelwoning, kasteel, nieuwbouw, schuur, boot: wie boekt via Airbnb kan zijn zoekopdracht verfijnen op het type huis.

In België komt daar nu een nieuwe categorie bij: erfgoed. Daaronder vind je historische slaapadressen van minstens 125 jaar oud: van kastelen tot kerken, van windmolens tot boerderijen.

Advertentie
Advertentie

Onder meer het achthonderd jaar oude Domaine de Mielmont in Jemeppe-sur-Sambre, met tien kamers en evenveel badkamers, geschikt voor twintig man. Hedendaags comfort en een parktuin van honderd hectare krijg je erbij.

Om extra hosts aan te trekken voor deze categorie sloot Airbnb een deal met de Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden en Tuinen van België. Die telt 1.500 leden. Volgens Airbnb is deze formule de ideale manier om wonen in erfgoed haalbaar te houden. Omdat je het onderhoud kunt betalen met de opbrengst uit de verhuur.

Advertentie
Advertentie

Airbnb werkt al een tijd samen met erfgoedverenigingen, onder meer in Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland. Daarvoor kreeg Airbnb geld uit het European Historic Houses-project, dat erfgoedtoerisme wil stimuleren.

| Websites | airbnb.com | dhj-hwt.be

Advertentie