Sabato Knokke | Luxehotelrenovatie, unieke auto’s en restaurants

De nieuwe Sabato Knokke zit nu zaterdag bij De Tijd. 250 pagina’s lang zomeren met bijzondere verhalen, heel veel binnenkijkers, to-dotips en meer.

Elk jaar pakt Sabato net voor de zomer uit met een Knokkespecial. Dat zijn 250 pagina’s vol zomerse verhalen, de nieuwste must-visit hotspots, extra lange interviews, een reeks flashy binnenkijkers en meer. De special zit zaterdag bij De Tijd, deze stukken lees je vandaag al online.

Openen doen we met een interview met Syrco Bakker. Na zijn vertrek bij Sergio Hermans restaurant Pure C gaat de topchef in november voor Syrco Basè op Bali. In het artikel doet hij al zijn culinaire plannen voor de toekomst uit de doeken.

Advertentie
Advertentie
Topchef Syrco Bakker wil restaurant openen op Bali
Op zaterdagnamiddag trekt topchef Syrco Bakker naar Collins Club in Knokke-Zoute voor een partijtje petanque met vrienden.
©Diego Franssens

Verder kijken we binnen in La Belle Équipe, de Knokse droomvilla van het kunsthandelaarskoppel Pieters, met aan de muren hun rijke privékunstcollectie. ‘Niet de waardevolste werken, wel souvenirs van ons parcours in de kunst’, klinkt het.

Advertentie
Advertentie
Kijk binnen in een Knokse droomvilla met kamers vol kunst
La Belle Équipe, de Knokse droomwoning van de kunsthandelaars Guy en Linda Pieters.
©Mr. Frank

Ook een blik op een unieke autocollectie. De Maserati Ghibli (1970) nam vorig jaar deel aan de Zoute Rally, en de Jaguar XK120 (1954) staat in de hal van zijn huis achter zes meter glas. Als een speelgoedautootje in een doosje.

‘Mijn Maserati Quattroporte Sport GTS klinkt als Pavarotti’
Als een speelgoedautootje achter glas: de Jaguar XK120 (1954).
©Thomas Vanhaute

Naar La Réserve dan. Tegen deze zomer geeft Glenn Sestig dat iconische hotel en Knokse uithangbord een make-over. Daarmee werkt de architect mee aan het nieuwe gezicht van de badstad.

Achter de schermen bij renovatie Hotel La Réserve in Knokke
Architect Glenn Sestig geeft het iconische hotel La Réserve een make-over.
©Glenn Sestig Architects

Nog een interview, met Shannah Zeebroek. Zij runde mee Restaurant Willem Hiele en heropent deze zomer het iconische Café du Parc in Oostende. Ze neemt je mee naar haar favoriete plek op de Zeedijk.

Shannah Zeebroek heropent iconisch Café du Parc in Oostende
Shannah Zeebroek heropent het iconische Café du Parc in Oostende.
©Alexander D'Hiet

Laat je ook prikkelen door wijn in blik. Naast hip en lekker ook handig en duurzaam, zeggen de producenten. Dat er nu ook een wedstrijd voor wijn in blik bestaat, bewijst dat het gaat om meer dan een vluchtige hype.

Is wijn in blik meer dan een vluchtige hype?
©Katie Tomlinson

Tot slot een dure culinaire ontgoocheling bij restaurant Dunas, vindt recensent Jan Scheidtweiler. In een licht, open interieur brengt de chef onderdelen van de wereldkeuken. Maar wat je op je bord krijgt, lijkt in niets op casual fine dining.

Restaurant Dunas in Knokke-Heist | Een dure mislukking
Restaurant Dunas in Knokke-Heist is een dure ontgoocheling, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler.
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer