Van Jamie Oliver tot Edouard Vermeulen | Sabato’s beste interviews van 2023

Nu het einde van de zomer nadert, blikken we terug op vijf interviews met inspirerende persoonlijkheden die van 2023 nu al ‘hun’ jaar maakten.

1 | Jamie Oliver

Naast culinaire celebrity en gedreven activist mag ‘The Naked Chef’ Jamie Oliver zich nu ook de kinderboekenschrijver van ‘Billy and the Giant Adventure’ noemen.

Advertentie

In zijn imposante landhuis in Essex spraken we met hem onder meer over onbetaalde facturen, slechte schoolmaaltijden en zijn gewijzigde band met mannen.

Advertentie

Oliver: ‘De enige superkracht die ik heb, is tijd. Alle anderen – CEO’s, CFO’s of ministers – zitten gemiddeld maar drie jaar in een machtspositie. Ze komen en gaan.’

Jamie Oliver | ‘The Naked Chef’ over zijn eerste kinderboek
Naast culinaire celebrity en gedreven activist mag ‘The Naked Chef’ Jamie Oliver zich nu ook de kinderboekenschrijver van ‘Billy and the Giant Adventure’ noemen.
©Rachel Louise Brown

2 | Bea Mombaers

Bea Mombaers ontpopte zich de voorbije vijftien jaar tot de belangrijkste smaakmaker van Knokke. Haar design-B&B en lifestyleboetiek Items leverden haar een indrukwekkende internationale reputatie en dito klantenbestand op.

Advertentie
Advertentie

Nu ruilt de ontwerpster en interieurstyliste de zee in voor de lavendelvelden van de Provence, waar ze aan de voet van de Mont Ventoux haar nieuwe B&B Mas en Scène uitbaat. Wij mochten binnenkijken.

Knokke-icoon Bea Mombaers opent nieuwe B&B in de Provence
Ontwerpster en interieurstyliste Bea Mombaers ontpopte zich de voorbije vijftien jaar tot de belangrijkste smaakmaker van Knokke.
©Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

3 | Edouard Vermeulen

Veertig jaar geleden rolde Edouard Vermeulen als jonge interieurarchitect de modewereld in. Nu staat hij nog altijd aan het hoofd van Natan, het enige couturehuis van België.⁠

Van ‘Saturday Night Fever’ over koningin Mathildes trouwjurk tot een corner in Le Bon Marché, Parijs: met Vermeulen spraken we in tien hoogtepunten over het succesverhaal van zijn modehuis.

Natan in 10 hoogtepunten | Van ‘Saturday Night Fever’ tot koningin Mathildes trouwjurk
Edouard Vermeulen staat aan het hoofd van Natan, het enige couturehuis van België.⁠
©Stefaan Temmerman

4 | Muller Van Severen x Tim Van Laere

Al tien jaar lang brengt ontwerpersduo Muller Van Severen een hoogst origineel oeuvre dat tussen kunst en design zweeft. Voortaan vertegenwoordigt de Tim Van Laere Gallery hun werk.

Ze gingen snel even een zetel afleveren bij Van Laere. Eén gesprek later pakt het duo eind 2024 de galerie in met gloednieuw vrij werk tijdens een eerste solo-expo. ‘Tim daagt ons uit. Ons eerste gesprek voelde als een enorme energiestoot’, aldus Muller.

Ontwerpersduo Muller Van Severen gaat in zee met Tim Van Laere Gallery
Voortaan vertegenwoordigt de Tim Van Laere Gallery het werk van ontwerpersduo Muller Van Severen.
©Charlie De Keersmaecker

5 | Talita von Fürstenberg

Talita von Fürstenberg, net 24, staat al bijna twee jaar mee aan het hoofd van het mode-imperium van haar grootmoeder en wrap dress-ontwerpster Diane von Fürstenberg.⁠

Wij praatten met TVF over hoe ze haar stempel wil drukken op het vijftigjarige merk: ‘Het is tegelijk spannend, zenuwslopend én inspirerend om mijn grootmoeder als rolmodel te hebben.’

Talita von Fürstenberg | Prinses en erfgename van een mode-imperium
Talita von Fürstenberg staat mee aan het hoofd van het mode-imperium van haar grootmoeder en wrap dress-ontwerpster Diane von Fürstenberg.⁠
©Diego Franssens
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer