Video: Chef Willem Hiele takes over Sabato

Nu zaterdag is chef-kok Willem Hiele de gasthoofdredacteur van Sabato.

Welkom!

Advertentie
Advertentie

Het is met een hart vol dankbaarheid dat ik jullie mag verwelkomen in ‘mijn’ magazine.

Stiekem hoop ik dat enkele van mijn vroegere leerkrachten dit lezen: hoe die kerel die volgens hen nergens goed voor was woorden mag neerpennen in de weekendbijlage van een ernstige krant. Laat dat meteen een reden zijn waarom ik dit zo gretig heb aanvaard. Als ik met deze Sabato ook maar één iemand kan inspireren om verwachtingen en vooroordelen van anderen in de wind te slaan, dan is dit al geslaagd.

Advertentie
Advertentie

Als tiener leek het een straf toen ik in een bakkerij moest gaan werken, terwijl ik liever net als mijn skatematen een weekend lang flips wilde oefenen op de zeedijk in Oostende. Maar in dat kamertje zonder vensters, waar ik leerde broodbakken en crèmekoeken maken, trof ik een lieve man die me zelfvertrouwen gaf en zo het vonkje deed ontstaan dat een kwarteeuw later een gloeiend vuur is in mij dat nooit meer dooft.

Dat is de rode draad doorheen alle verhalen die we in dit blad hebben verzameld: we bereiken niets in ons eentje. Alle kracht en schoonheid worden geboren uit verbinding. Iemand die in je gelooft, die je met nieuwe ideeën voedt, die je optilt en voortstuwt.

In deze Sabato heb ik de kans gekregen om de schijnwerpers te zetten op enkele van die bijzondere mensen die mijn leven kleuren, en op de thema’s die me na aan het hart liggen.

Toen ik eind vorig jaar mijn restaurant in Koksijde sloot, was het stoppen op een hoogtepunt. De voorbije maanden heb ik alle zekerheden overboord gegooid, alles in vraag gesteld, herbrond en herkauwd.

Ik weet het, er is maar één vraag die iedereen beantwoord wil zien: wanneer begin je weer te koken? Wel: van 20 tot 28 mei. Tot volgend weekend kook ik elke avond voor een klein gezelschap in het Thermae Palace in Oostende, die mythische plek die ik tijdelijk mijn thuis mag noemen. Een prelude, noem ik het, een opwarmer voor de opening van het nieuwe restaurant in Oudenburg over enkele weken.

Er zit ontzettend veel liefde in deze pagina’s, laat het smaken.

- Willem Hiele, gasthoofdredacteur

Advertentie