Logeer in kleurrijke huisjes tussen olijfbomen in Puglia

Ontsnap aan de Belgische koude in ‘Pescetrullo’. In de kleurrijke huisjes van architect en designer Gaetano Pesce logeer je tussen de olijfbomen in Puglia, Zuid-Italië.

Een trullo is een traditioneel kegelvormig bouwwerk, typisch voor de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Die bouwsels met puntdak, soms versierd met opvallende, mysterieuze symbolen, werden destijds vooral gebruikt als tijdelijk onderkomen voor kleine boeren en landarbeiders. Vandaag zijn ze toeristische attracties geworden.

Op verzoek van een echtpaar, dat actief is als architect en galeriehouder, ontwierp de Italiaanse architect en designer Gaetano Pesce in 2008 zijn versie van dit bijzondere huistype. ‘Pescetrullo’ ligt tussen de olijfbomen in Carovigno, vlak bij Ostuni.

Advertentie
Advertentie
De buitenbadkamer met haar spiegels valt meteen op.
©M. di Battista - Milan

Er zijn twee gebouwen in blauw en zachtroze, bekleed met polyurethaanschuim, waarvan het organische uiterlijk meer weg heeft van een suikerspin dan van een dorre rots. De ramen doen denken aan een gezicht en de buitenbadkamer met haar spiegels valt meteen op.

Hoewel polyurethaanschuim niet meteen zeer ecologisch te noemen is, verdedigt Pesce zijn keuze door te wijzen op de isolerende kwaliteiten van het materiaal. De lokale autoriteiten gingen er trouwens mee akkoord, omdat polyurethaan op steen lijkt.

Advertentie
Advertentie
©H. Barbetta - Milan

Pescetrullo
| Ostuni, Puglia, Italië
| Alleen te huur per week
| 2.000 euro van juni tot en met september, en 3000 euro in augustus
| Maximaal acht volwassenen
| pescetrullo.com

Advertentie