sabato

In deze ateliers raakt uw Maserati-oldtimer wél gerepareerd

Mistral Classics, Lauwe, België ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

Lang stonden de oldtimers van Maserati bekend om hun slechte staat en onvindbare onderdelen. Een nieuw boek brengt daar verandering in: 'Classiche Masters' presenteert twaalf topgarages in Europa, stuk voor stuk gespecialiseerd in het restaureren en onderhouden van klassieke Maserati's uit de jaren '50, '60 en '70. Ontdek hier alvast zeven ateliers in binnen- en buitenland.

L’Officina, Overijse, België

L’Officina, Overijse, België ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

Toen de bekende Ferrari-dealer Garage Francorchamps in 2004 sloot, richtten twee voormalige medewerkers samen L’Officina op. Ze doen er alleen het mechanische deel van de restauraties. Alles wat carrosserie is, besteden ze uit aan een specialist in Italië.

Classic Car Venlo, Grubbenvorst, Nederland

Classic Car Venlo, Grubbenvorst, Nederland ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

In deze garage in Nederlands Limburg legt Math Niessen zich sinds de jaren 90 volledig toe op oldtimers. En sinds acht jaar op Maserati’s. Ze doen er zoveel mogelijk restauratiestappen inhouse. Chromeren is een van de weinige zaken die ze uitbesteden.

OVSL, Wildpodsried, Duitsland

OVSL, Wildpodsried, Duitsland ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

Stephan Löflath richtte in dit Beierse dorp in 2013 zijn eigen atelier Oldtimer und Veteranenservice S. Löflath (OVSL) op. Daarvoor deed hij in andere workshops ervaring op in het restaureren van Maserati’s.

Limacher Garage, Luzern, Zwitserland

Limacher Garage,Luzern, Zwitserland ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

Deze garage is een specialist in klassieke én nieuwe Maserati’s. Markus Limacher begon in 1976 als Alfa Romeo-dealer, maar switchte in 1983 naar Maserati.

Candini Classiche, Modena, Italië

Candini Classiche, Modena, Italië ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

Voor Giuseppe in 1974 Candini Classiche oprichtte, werkte hij voor de raceafdeling van Maserati. Zijn atelier in Modena concentreert zich alleen op vintage Maserati’s. Guiseppe’s zoon Marcello werkt intussen ook in het atelier.

Mistral Classics, Lauwe, België

Mistral Classics, Lauwe, België ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

Patrick Hanssens is een reclameman die in 2016 met een garage begon uit pure passie voor Maserati. Hij ontdekte het merk al als 17-jarige toen hij op de Franse snelweg een Citroën SM spotte (een sportieve Citroën met Maserati-motor) en hij verzamelt oldtimers sinds 1990.

Lapré Classic & Sportscars, Deventer, Nederland

Lapré Classic & Sportscars, Deventer, Nederland ©Rutger-Jan Cleiren / Bruut Collective

In deze garage zijn drie generaties aan de slag. Als een open keuken kan je de hele werkplaats zien vanaf de straat, zodat elke passant zich kan vergapen aan de Italiaanse oldtimers die hier minutieus gerestaureerd worden.

Lees ook ons artikel 'De comeback van Maserati: het masterplan van een Belgische zakenman' voor het verhaal achter het boek 'Classiche Masters'.

Classiche Masters – The finest workshops for classic Maseratis’, 95 euro, te koop op classichemasters.com. Instagram: @classichemasters

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie