sabato

Wie nu een penthouse koopt in de Aston Martin Residences, krijgt er een sportwagen bij

©Aston Martin

Not your average carport! Aston Martin lanceert een bespoke architectuurservice, met de groeten van James Bond.

Exact honderd jaar geleden begon architect Le Corbusier aan zijn ‘Maison Citrohan’. Spreek uit: ‘Citroën’, want zijn droom was om huizen zo efficiënt en gestandaardiseerd te maken dat ze van de band konden rollen zoals een Citroën in de fabriek. Corbu was een echte autofreak. Hij zag huizen als woonmachines en wou geen enkele realisatie laten fotograferen zonder wagen ervoor. En belangrijk: hij hechtte bovenmatig veel belang aan hoe de garage bij de woning werd betrokken.

‘Voor een autofanaat is de garage even belangrijk als de rest van de woning.’ Daarom wil de Britse sportwagenbouwer voortaan ook de carport of garage van uw Aston Martin bouwen, en desnoods zelfs uw hele huis. ©Aston Martin

Mancave

Een eeuw later pusht Aston Martin Le Corbusiers ideeëngoed nog verder: James Bonds favoriete automerk lanceerde op het Amerikaanse autoconcours Pebble Beach een service om woningen te ontwerpen rond een auto(collectie). Een ‘Maison Aston’ is niet per definitie beperkt tot een fancy garage: de architectuur van het hele huis kan worden afgestemd op de wagen.

Hoe ziet de perfecte ‘carport’ eruit voor een Aston Martin? Dit zijn futuristische ontwerpen van het Oostenrijkse architectenbureau Obermoser Arch-Omo. ©Aston Martin

‘Voor een autofanaat is de garage even belangrijk als de rest van de woning’, vindt Marek Reichman, chief creative officer bij Aston Martin. Voorlopig blijft het bij futuristische renderings van ‘autogarages’ met een hoog mancave-gehalte.

Al ziet het ontwerp van Obermoser Arch-Omo er ook verdacht James Bond uit. Logisch, het Oostenrijkse architectenbureau bouwde al ‘007 Elements’: een Bond-themamuseum op 3000 meter hoogte in de Tiroolse bergen, waar de film ‘Spectre’ deels is opgenomen. Wie niet van Obermosers stijl houdt - we kunnen erin komen - mag van Aston Martin ook samenwerken met andere architectenbureaus, zo laten ze uitschijnen.

©Aston Martin

Penthouse in Miami

Van alle luxeautomerken verbreedt Aston Martin intussen het meest zijn merknaam. Aston-pantoffels zijn er nog niet, maar het Britse automerk experimenteert wel al volop met elektrische Volante-privévliegtuigjes. En ook in de vastgoedwereld waren eerder al stappen gezet.

In Miami bouwt het Britse luxewagenmerk de Aston Martin Residences, een immoproject dat in 2022 klaar moet zijn. ©Aston Martin

Zijn verst gevorderde vastgoeduitstap situeert zich in downtown Miami, waar in 2022 de Aston Martin Residences openen. Dat is een complex van 66 verdiepingen, getekend door het Amerikaanse bureau Revuelta Architecture en het Argentijnse Bodas Miani Anger. Wie er nu een penthouse koopt, kan niet alleen terecht in de ‘spinning studio’, ‘virtual golf room’ of twee cinema’s in het gebouw, maar krijgt er ook gratis een Aston Martin bij.

Ook luxehuizen als Armani, Fendi, Missoni en Porsche bouwen momenteel aan diezelfde baai in Miami ‘branded residences’. Alludeerde Corbu daar ook al op met zijn ‘Maison Citrohan’? 

Lees verder

Advertentie
Advertentie