Advertentie
Advertentie
sabato

5 interieurwinkels in Rijsel waar lokale makers centraal staan

Momentum Store ©Lille Tourisme

In 2020 werd Lille verkozen tot World Design Capital, voornamelijk dankzij de vele getalenteerde jonge designers in de stad. In deze boetieks kan je hun creaties bewonderen.

Momentum Store

De Rue des trois Mollettes is dé place to be voor originele boetieks, zoals dit kleurige decowinkeltje Momentum Store. Behalve het interieurmerk Hay verkopen ze het beste van lokale makers, zoals het ludieke keramiek van Sophie Masson. Achter in de winkel bevindt zich ook een atelier, broeiplaats van experiment tijdens Lille Métropole 2020 – Capitale Mondiale du Design.

42 Rue des trois Mollettes, Rijsel

Le Vestiaire

©Le Grand Bassin

Vlak naast het museum La Piscine ligt Le Vestiaire, een hangar met acht pop-upshops die om de drie maanden roteren. Praten met de ontwerpers kan in de bijbehorende koffiebar slash lunchplek.

Le Vestiaire herbergt ook Le Grand Bassin, een coöperatieve winkel van lokale makers die er samen hun handgemaakte spullen verkopen. Hipstersfeertje gegarandeerd.

27 Rue de l’Espérance, Roubaix

Les fleurs de Fany

©Les Fleurs de Fany

U las het al in Sabato: droogbloemen zijn dé interieurtrend voor 2020. Dat hebben ze begrepen bij Les fleurs de Fany, met alleen maar droogboeketten in het gamma.

De fleurige bloemiste (Fany, dus) helpt je ook graag bij het zelf samenstellen van een (geurloze) ruiker.

24 Rue des Bouchers, Rijsel

Atelier Kumo

Voorts vind je er tonnen vintage kleding, Scandinavische mode en design van (u raadt het) lokale ontwerpers. Onze favoriet: Atelier Kumo, het minimalistische decolabel dat ook wat hogerop in de buurt een eigen etalage heeft.

7 rue de l'Hopital Militaire, Rijsel

Grand Playground

Te midden van een troosteloos shoppingcenter kan het contrast met deze lichtjes geschifte conceptstore niet groter. Welke winkel heeft immers een ‘cereal bar’, met ontbijtgranen van over de hele wereld? Neem eens een kijkje in Grand Playground.

116 Rue Pierre Mauroy, Rijsel

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie