9 bijzondere hotels in Parijs

Een goed logeeradres vinden in de lichtstad, evident is het niet. Laverend tussen de tourist traps en ketenhotels selecteerden wij 7 unieke hotels die dat typisch Parijse sfeertje moeiteloos rijmen met modern design.

Hotel Hoy

Advertentie
Hotel Hoy

Op een boogscheut van Pigalle - in de hippe wijk SoPi - opende Hoy, kort voor House of Yoga. Maar ook gewoon ‘vandaag’ in het Spaans. Een plek om in het nu te zijn, dus. De 22 kamers zijn volledig feng sui ingericht (zonder tv) en uitgerust met natuurlijke luchtzuiveraars, een balletbar om aan te stretchen en een yogaset voor persoonlijk gebruik. Er zijn ook yogasessies (eveneens toegankelijk voor niet-hotelgasten).

Het hotel creëerde zijn eigen verzorgingsproducten samen met een Parijse zero-wasteboetiek. Het restaurant serveert louter veganistische gerechten geïnspireerd op Latijns-Amerika. Er is ook een inhouse bloemist.

Advertentie

68 Rue des Martyrs, Parijs. Vanaf 182 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Cour des Vosges

Place des Vosges, in hartje Marais, is het oudste plein van Parijs. En ook een van de mooiste plekken van de stad. Maar wel een tikje ingedommeld. Daar komt stilaan verandering in, onder meer met de speakeasy Serpent A Plume. Maar vooral dankzij het splinternieuwe hotel Cour des Vosges.

Advertentie
Advertentie
Cour des Vosges

Het 17de-eeuwse pand met twaalf kamers en suites (tussen 25 en 75 vierkante meter) ademt de gezelligheid van een Parijs privéhuis. Met dank aan Yann Le Coadic en Alessandro Scotto, alias Lecoadic-Scotto. Dit designduo behield oude elementen zoals de beschilderde balkenplafonds en de terracotta vloeren. Daaraan voegde het veel pluche en fluweel toe. Onze tip: test zeker het Romeinse (zwem)bad onder de authentieke gewelven.

19 Place des Vosges, Parijs. Tweepersoonskamer inclusief ontbijt vanaf 570 euro per nacht.

Le Pavillon des Lettres

Le Pavillon des Lettres
©David Grimbert

De 26 kamers in hotel Le Pavillon des Lettres in Parijs hebben geen nummers maar een alfabetische volgorde, genoemd naar beroemde Europese schrijvers (K van Kafka, Z van Zola enzovoort). Citaten van hen zijn op de muren geprint. Ook is er een literaire roomservice: in plaats van (of met) een club sandwich kunt u een boek naar keuze op de kamer laten brengen.

12 rue des Saussaies, Parijs. Tweepersoonskamer inclusief ontbijt vanaf €445 per nacht.

L'Hotel

L'Hotel
©L'Hotel

Oscar Wilde stierf in 1900 in een miezerig hotelletje in Parijs waar het behang zo lelijk was dat zijn laatste woorden volgens de overlevering zouden zijn geweest: ‘Either that wallpaper goes, or I do.’ Nu is l’Hotel een vijfsterrenhotel en is zijn sterfkamer de populairste en tevens duurste kamer. (Het behang is nog steeds afschuwelijk trouwens).

13 rue des Beaux-Arts, Parijs. Tweepersoonskamer inclusief ontbijt vanaf €408 per nacht.

Hotel Bachaumont

©Hotel Bachaumont

In het zonet door Dorothee Meilichzon gerenoveerde Hotel Bachaumont in Parijs opende begin 2020 ook een wijnbar. Een chauvinistische, wel te verstaan. Want in Le Bar Chaumont drink je alleen druivennat uit de vier Franse windstreken. Ze serveren er zelfs tapa’s à la Française.  De plek is splinternieuw, maar oogt als van weleer. Onder meer door de immense hoefijzervormige marmeren bar en de wanden, geschilderd in faux marbre.

Het concept en het interieurontwerp komen van Ramdane Touhami. Een duvel-doet-al die de conceptstore introduceerde in Frankrijk en die de ingedommelde oude merken Cire Trudon en Buly 1803 heruitvond.

18 Rue Bachaumont, Parijs. Tweepersoonskamer vanaf €234 per nacht.

The Hoxton

©DR

Strikt genomen is dit een hotelbar, maar de plek gedraagt zich als een gewoon café slash bras­serie. The Hoxton is dan ook een atypisch hotel. Sinclair Beecham, een Britse frequent flyer, was de hotels zo beu dat hij zelf een betere versie uit de grond stampte met een minibar tegen supermarktprijzen, een gezellige lobby, gratis water en wifi zonder paswoord. The Hoxton ligt op de grens met het hippe 10de arrondissement, waar de horeca boomt. Het bezoeken waard is Cour des Petites Ecuries: een autovrije straat vol hippe bars en restaurants. 

30-32 Rue du Sentier, Parijs. Tweepersoonskamer vanaf €154 per nacht.

Les Deux Gares

Advertentie
Les Deux Gares
©Benoit Linero

De naam, de kamers, het café, het servies, de tenues, de zonnewering. Werkelijk alles voor het nieuwe Parijse hotel Les Deux Gares ontwierp de Britse interieurontwerper Luke Edward Hall. Hij mocht zelfs de naam van het viersterrenhotel met 33 kamers bedenken. ‘Het hotel ligt op vijf minuten van de Gare du Nord, waar de trein naar Londen vertrekt’, zegt Hall. ‘Die ligging was het vertrekpunt voor mijn concept: een denkbeeldig verhaal over een Parijse bohemien die antiek verzamelt en zijn huis opent voor gasten.’

Hoe dat huis eruitziet? Wanneer je binnenkomt in de lobby, word je overvallen door een panterprintzetel. Een van de kamers heeft olijfgroene muren en oranje gordijnen, een blauw-wit gestreept beddenhoofd en een badkamer in jarentwintigsfeer. Dit alles overstrooid met een stevige dosis antiek. Om maar te zeggen: Luke heeft lef.

2, rue des Deux Gares, Parijs. Vanaf 130 euro per nacht voor een tweepersoonskamer.

Drawing Hotel

©rv

Drawing Hotel is een themahotel gewijd aan hedendaags design en kunst. Elke gang van het hotel werd door een andere kunstenaar aangekleed. Het is Carine Tissot van de kunstbeurs Drawing Now Paris die dit hybride concept, dat het midden houdt tussen hotel en galerie, heeft bedacht. Je slaapt er op een steenworp van de Comédie-Française, het Louvre en het Musée des Arts Décoratifs. Het hotel heeft niet alleen 48 kamers en suites in de aanbieding. Leuke extra: Drawing heeft een 'kunstconciërge', die op vraag een cultuuragenda op maat samenstelt. Kunstige luxe, quoi!

17 Rue de Richelieu, Parijs. Vanaf 240 euro per nacht voor een dubbele kamer.

Saint James Paris

©Saint James Paris

Opvallende dessins, uitgesproken vormen en af en toe ook felle kleuren: dat is het handschrift van de Franse interieurontwerper Laura Gonzalez. In Parijse horecakringen is ze een van de meest gevraagde namen, met de make-over van het legendarische restaurant Lapérouse als voorlopig orgelpunt.

Momenteel laat ze haar optimistische, kleurrijke en eclectische stijl los op het hotel Saint James Paris, dat dit voorjaar moet openen. In haar glamoureuze mix-and-matchstijl verwerkt ze invloeden uit alle tijdperken en uithoeken van de wereld. Haar horecaspecialiteit is geen toeval: haar vader had verscheidene restaurants en hotels.

5 Place du Chancelier Adenauer, Parijs. Vanaf 400 euro per nacht voor een dubbele kamer.

Gesponsorde service

Lees Meer