Advertentie
Advertentie
sabato

De meest eigenzinnige modeboetieks van Rijsel

Le Colonel Moutarde ©Le Colonel Moutarde

Er beweegt de jongste jaren heel wat in de modescene van Rijsel. Vier shoppingadressen waarvoor wij met plezier de grens oversteken.

Daniel Essa

Het verhaal van Daniel Essa leest als een Hollywoodfilm. Aangekomen in Roubaix als Syrische vluchteling werden zijn schoenontwerpen opgepikt door het steuntraject Maisons de Mode.

Vervolgens verscheen het schoeisel plots aan de voeten van Whoopi Goldberg, gevolgd door die van Bella Thorne en Olivia Palermo. Et voilà, een nieuwe ‘celebritysneaker’ is geboren.

107 Avenue Jean Lebas, Rijsel

Chlore

Zwemmen in La Piscine kan dan niet meer, op een steenworp van het museum tik je wel eigentijdse én duurzame badmode op de kop.

Het idee voor hun geometrische badpakken in ecomateriaal kregen de ontwerpers Hélène Boulanger en Franck Laureys door jarenlang samen baantjes te zwemmen. Intussen liggen de badpakken van Chlore Swimwear zelfs in de rekken bij het Parijse warenhuis Le Bon Marché. 

103 Avenue Jean Lebas, Rijsel

Le Colonel

Ook al in het leven geroepen om lokale creativiteit aan te zwengelen: Maisons de Mode, een steuntraject voor beloftevolle modeontwerpers.

Een van de succesverhalen is Le Colonel, een charmant huis voor handgemaakte dassen en strikjes van topkwaliteit.

13 Rue du Cirque, Rijsel

Série Noire

Raf Simons, Maison Margiela, Ann Demeulemeester, Haider Ackermann en wijlen A.F. Vandevorst: bijna de volledige Antwerpse Zes ligt in de rekken van Série Noire, al twintig jaar hofleverancier van eigenzinnige designermode. Gouden zaakjes zijn te scoren bij Série Noire Archives, waar stock van vorige seizoenen wordt verkocht.

14 Rue Lepelletier, Rijsel

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie