Advertentie
Advertentie
sabato

De meest stijlvolle designhotels van Rijsel

Mama Shelter

Bovenop een goed bed en bad bieden deze designhotels een sprankelend interieur en een instant thuisgevoel.

Mama Shelter

©Mama Shelter

Dat hotels een heus lifestylemerk worden, geldt absoluut voor de Franse hotelketen Mama Shelter, opgericht door Serge Trigano (ex-voorzitter van Club Med) met de hulp van ontwerper Philippe Starck.

Ook in Mama Lille, open sinds vorige zomer, is design een speerpunt: reken op eclectisch behangpapier, dierenmaskers en een nostalgisch vintage sfeertje. Dineren kan er onder de vleugels van de Parijse Michelinchef Guy Savoy, net als cocktails nippen op het rooftopterras. Zelfs locals zijn er dol op.

97 Place Saint-Hubert, Rijsel. Standaard tweepersoonskamer vanaf €89 per nacht, exclusief ontbijt.

L’Arbre Voyageur

L’Arbre Voyageur

Het designhotel L'Arbre Voyageur liet in 2017 een nieuwe wind waaien in het voormalige Poolse consulaat, een indrukwekkend bouwwerk van glas en metaal. Binnenin werd gekozen voor een exotisch reisthema, met veel bamboe, kleurige meubels en een botanische patio.

Behalve twee (uitstekende) restaurants zitten ook een bakkerij en bloemenwinkel in het hotel. Leuk detail: het gebouw is bedekt met zonnepanelen, en wie zijn handdoeken niet dagelijks laat wassen, krijgt een gratis drankje.

45 Boulevard Carnot, Rijsel. Standaard tweepersoonskamer vanaf €109 per nacht, exclusief ontbijt.

Clarance Hotel

Clarence Hotel ©Clarence Hotel

Dit gerenoveerd 18de-eeuws herenhuis heeft de luxe van een vijfsterrenhotel, maar de knusse sfeer van een privéhuis. Elke kamer in Clarance Hotel is gewijd aan een fragment uit het werk van Baudelaire, het grote idool van de eigenaar.

Al even poëtisch is de houten bibliotheekruimte, net als de stadstuin met bijenkasten en kruidenperkjes. 

32 Rue de la Barre, Rijsel. Standaard tweepersoonskamer vanaf €210 per nacht, exclusief ontbijt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie