Slapen in stijl | Onze favoriete hotels in Milaan

Is een smaakvol interieur voor jou al bijna even belangrijk als een comfortabel bed? Dan zit je goed in deze drie designhotels.

Senato Hotel

Midden in het modekwartier ligt dit neoclassicistische palazzo van de ondernemersfamilie Ranza, die haar voormalige privéwoning transformeerde tot een verfijnd boetiekhotel. Architect Alessandro Bianchi omringde zich daartoe met het kruim van het lokale interieurtalent. Het resultaat is een elegant palet van gouden, matzwarte en roomwitte tinten in combinatie met materialen als marmer, messing en zacht fluweel. Het pièce de résistance is de mystieke waterpoel op het binnenplein, samen met de ginkgoboom in de receptie alluderend op een Japanse tempel. Het Senato-restaurant is open voor all day dining, met vooral lichte, gezonde en vegetarische maaltijden op de kaart. 

Advertentie
Senato Hotel
©© Senato Hotel Milano
Advertentie

Via Senato 22, Milaan. Standaard tweepersoonskamer vanaf €182 per nacht, exclusief ontbijt.

Room Mate Giulia

Voor de aankleding van dit trendy hotel vlak bij de Duomo sloeg Room Mate de handen in elkaar met de Spaans-Milanese ontwerpster Patricia Urquiola. Een doorsnee hotelkamer vind je hier niet, wel een eclectische lounge waarvoor Urquiola meubels op maat maakte bij Cassina, het designhuis waar ze als creatief directeur aan het roer staat. Verder sieren kleurrijke retromeubels van onder meer Moroso en Kartell de lobby, gecombineerd met vintage lampen en een excentrieke mix van kunstwerken. Extra pluspunt: het ontbijt wordt tot 12 uur ’s middags geserveerd, ideaal voor wie al te zeer genoten heeft van de aperitivo de avond voordien.

Room Mate Giulia penthouse
Advertentie
Advertentie

Via Silvio Pellico 4, Milaan. Standaard tweepersoonskamer vanaf €239.00 per nacht, exclusief ontbijt.

Hotel Viu

Hotel Viu springt in het oog dankzij zijn glazen façade met verticale tuin. De kamers en suites vallen op door hun ingetogen design met neutraal kleurenpalet en moderne texturen. Tip: de barman serveert de perfecte negroni, een klassieke Italiaanse cocktail met bitterzoete smaak.

Hotel Viu
©rv

Via Aristotile Fioravanti, 6. Standaard tweepersoonskamer vanaf €200 per nacht, exclusief ontbijt.

Advertentie