Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.

Maatwerk van de bovenste plank

De prestigeprojecten in binnen- en buitenland zijn de showroom van Lanssens Ramen.

Ooit waren ramen niet meer dan openingen in de gevel om licht door te laten. Vandaag drukt schrijnwerk zijn stempel op de architectuur. Lanssens Ramen maakt al 80 jaar schrijnwerk waarin stielkennis en nieuwe technieken samenvloeien. De firma rijgt de exclusieve realisaties aaneen.

‘Elk project is uniek en vraagt een specifieke aanpak en technieken. Onze sterkte schuilt in veelzijdigheid. Moderne villa, statig landhuis of kasteel: het schrijnwerk klopt en doet de bouwstijl eer aan’, zegt Gauthier Lanssens.

De firma zweert bij hout omdat het duurzaam en veelzijdig is. ‘We werken alleen met houtsoorten die hun kwaliteit bewezen hebben’, zegt Ferdy Lanssens. ‘Padoek is het beste voorbeeld: dat is uitzonderlijk stabiel en duurzaam. Onze ramen hebben een langere levensduur dan onze klanten (lacht). We produceren in ons eigen atelier met hypermoderne machines, en met stielmannen die met hamer en beitel nabewerkingen doen.’

Vage grens tussen binnen en buiten

Ferdy en Gauthier Lanssens, Lanssens Ramen

Ook technologie is van tel, want ramen moeten aan strenge normen voldoen. ‘Respect voor het ambacht sluit innovatie niet uit. Wij maken producten die de veiligheid en het comfort verhogen. Het glas voldoet aan de hoogste isolatie- en energienormen en draagt bij aan een goede EPB-score, zonder esthetische compromissen te moeten sluiten. We streven altijd een evenwicht na tussen uitstraling en functionaliteit’, zegt Gauthier.

Geen persoonlijke oplossing zonder dito aanpak. Klanten hebben één aanspreekpunt, de firma denkt mee, adviseert en zet eigen ontwerpers aan het werk. ‘Zwart is nu een gegeerde kleur, maar komt soms hard over. Op een zonovergoten gevel verkleurt het ook sneller. Wij wijzen onze klanten daarop. Ze verwachten perfectie, en die krijgen ze’, zegt Ferdy.

‘Respect voor het ambacht sluit innovatie niet uit. Wij maken producten die de veiligheid en het comfort verhogen.’

Gauthier Lanssens
Lanssens Ramen

De band tussen binnen en buiten vervaagt. Vandaar de vraag naar grote raampartijen met slanke profielen zonder verdelingen. ‘Dat geldt vooral voor moderne woningen met aluminium schrijnwerk’, zegt Gauthier. ‘Ook daarin zijn wij gespecialiseerd. Maar de insteek blijft: kwaliteit, maatwerk en esthetiek boven trends.’

In het atelier doen stielmannen met hamer en beitel de nabewerkingen.

Na acht decennia ervaring met prestigeprojecten in binnen- en buitenland kent Lanssens Ramen de knepen van het vak. Een showroom? Niet nodig. De realisaties spreken voor zich.

Geen spaander gaat verloren

Duurzaamheid zit stevig verankerd in de bedrijfsvoering. De padoek en eik komen uit duurzaam beheerde bossen. Het hout heeft een lange levensduur en wordt geschilderd met verf op waterbasis: zonder solventen, en dus veel milieuvriendelijker. Klap op de vuurpijl: een eco-verantwoorde stookinstallatie die houtresten gebruikt als brandstof voor verwarming en warm water. Zo gaat er geen spaander verloren.

Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.