Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.

Een ode aan het buitenleven

Bij regen gaat het Umbris-lamellendak toe, bij mooi weer blijft het open.

Ze houdt het midden tussen binnen en buiten, oogt als een verlengstuk van het huis, en zet de seizoenen buitenspel. De buitenkamer is al jaren aan een opmars bezig en meer dan ooit een blijver. Umbris creëert terrasoverkappingen op maat. Voor de familie Cuppens was die investering een schot in de roos. ‘Eindelijk halen we het onderste uit de kan van ons terras.’

Een strakke witte villa. Een fraai aangelegde tuin met zwembad. En ertussenin een ruim, maar onderbenut terras. ‘Er stond een tafel waaraan we sporadisch samen aten. Door de oriëntatie was het ’s zomers vaak te warm. En anders gooide regen of wind roet in het eten. Het ontbrak ook aan geborgenheid.’

Van een gesloten constructie wilden de bewoners niet weten. Er moest maximaal verbinding bestaan met de tuin, en even- goed met het huis: ‘We zochten iets dat naadloos zou aansluiten bij onze moderne woning. Zeker geen losstaand geheel op “logge” poten. We bezochten beurzen om ons licht op te steken over de mogelijkheden. Uiteindelijk vonden we bij Umbris onze gading. Wat ons over de streep heeft getrokken? Het ranke maatwerk en de vele mogelijkheden om te personaliseren'. Om de constructie luchtig te houden, koos de familie Cuppens voor een decoratief steunelement met cederhouten balkjes in plaats van palen. Het lamellendak lijkt daardoor haast te zweven. De houten latten komen ook terug in de achterwand om er een harmonieus geheel van te maken.

Luchtige looks en een waterdichte afwerking maken van een terras een tweede living.

Cachet en comfort

Meer informatie of wens je een bezoek aan de Umbris conceptstore, ga naar umbris.be

De verbinding met de woning getuigt van technisch vernuft. ‘Met de vaste dakoversteek in dubbelzijdig aluminium plaatwerk bereikten we een knappe, waterdichte afwerking waarin we de bestaande regenafvoer wegwerkten. Bovendien hoefden we maar één lamellenveld te integreren, en konden we de luchtige looks realiseren die de bewoners vroegen’, zegt Cedric Vanbelleghem, sales representative bij Umbris.

Goed om te weten: de aluminium lamellendaken krijgen in de eigen poederlakkerij een RAL-kleur naar keuze. Veelal is dat een structuurlak in dezelfde kleur als het schrijnwerk.

In dit project werd het een lichtgrijze tint – dezelfde als de ramen – die mooi contrasteert met het groen rondom. Een andere vraag van de bewoners: een intimistisch gevoel. ‘In de wandafwerking is een screen gecombineerd met decoratieve balkjes. Zo zijn we beschut tegen de wind, met behoud van het tuinzicht. Met het lamellendak “spelen” we naargelang het weer: bij regen dicht, bij mooi weer maximaal opengekanteld. Wordt het frisser? Dan zetten we de infrarood- stralers aan. En ’s avonds geeft de geïntegreerde en dimbare ledverlichting extra sfeer. Zo profiteren wij nu een groot deel van het jaar van ons terras. Qua comfort kun je dit gerust een tweede living noemen.

Maatwerk de luxe

Maatwerk is de troef van het Umbris-lamellendak. ‘We denken altijd mee met de klant en bedenken een out-of-the-boxoplossing. Ons merk ontstond als antwoord op vraag van een architect. Hij zocht een lamellendak dat je kon openen en sluiten naargelang het weer, en hij wilde het afstemmen op de stijl van de woning. We ontwikkelen altijd een creatief totaalconcept dat kwaliteit, design en comfort verenigt. En met een meerwaarde voor huis, tuin en bewoners’, zegt Inge Bogaert, managing director Umbris.

‘We brengen nu eens zoveel tijd buiten door. Luxe? Jazeker, maar voor ons ondertussen onmisbaar.’

Familie Cuppens
tevreden klant bij Umbris

Mevrouw Cuppens beaamt. ‘Wij willen thuis bovenal tot rust komen. Geen gedoe met parasols, tuinmeubels afdrogen, verkleumen als het killer wordt ... We brengen nu eens zoveel tijd buiten door, met een vergelijkbaar comfortniveau als binnen. Luxe? Jazeker, maar voor ons ondertussen onmisbaar.’

Alle seizoenen vakantie thuis

Umbris werkt niet met modules of standaardoplossingen, maar maakt uitsluitend lamellendaken op maat. In de conceptstore in Lokeren staan modellen in alle stijlen, ter inspiratie en als voorproefje van de mogelijkheden. Aan elk ontwerp gaat bijzonder wat denk- en tekenwerk vooraf. Na een bespreking van de wensen en een thuisbezoek volgt een prijsvoorstel met desgewenst een visualisatie. Zo kan je je alvast iets voorstellen bij het eindresultaat. Na de bestelling volgen opmetingen, analyses en uitwerking van technische aspecten: van afwatering en elektriciteitsaansluitingen tot stabiliteitsberekeningen en lichtstudies. De overkapping komt tot stand op basis van een gedetailleerd 3D-ontwerp. Tot slot volgt de installatie door de eigen plaatsingsdienst. Daarna beleef je vier seizoenen stay-cation in je gepersonaliseerde buitenkamer.

Meer informatie of wens je een bezoek aan de Umbris conceptstore, ga naar umbris.be

Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.