Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.

Van gefilterd kraantjeswater tot verfijnde mocktail

De perfecte basis voor een mocktail komt uit de kraan. Leidingwater is een van de strengst gecontroleerde voedingsmiddelen en met een filtersysteem breng je de smaak terug tot de essentie.

Volgens een recent onderzoek van GROHE, de bekende fabrikant van keuken- en badkamerkranen, drinkt de helft van alle Belgen kraantjeswater. Een op de twee flessendrinkers wil zelfs vaker kraanwater drinken als dat water gefilterd zou zijn. Wie al kraantjeswater drinkt, doet dat vooral omdat het goedkoper is en om het vervelende gesjouw met flessen te vermijden. Maar ook duurzaamheidsoverwegingen spelen mee. De CO2-uitstoot van kraanwater ligt 80 procent lager dan die van flessenwater (productie, verpakking, distributie, …)

GROHE ontwikkelde drie speciale watersystemen voor de keuken. Zo is er GROHE Blue Pure, die gewoon kraanwater omzet in gefilterd water met een heerlijke smaak maakt. GROHE Blue Home filtert en koelt, en laat je ook kiezen uit plat, lichtbruisend en bruisend water. De gewenste hoeveelheid toegevoegde koolzuur regel je met een eenvoudige druk op de knop. Ten slotte is er GROHE Red: dit systeem tovert in enkele seconden kokendheet water uit de kraan. Dat gebeurt via een energie-efficiënt boilertje, netjes weggewerkt in de keukenkast.

De smaak van water

Drink je het liefst een glas gefilterd water zonder bruis? Dan is GROHE Blue Pure het geschikte watersysteem. De geïntegreerde technologie van filterspecialist BWT filtert het water in vijf stappen. Het haalt chloor en alle andere onzuiverheden die de smaak negatief kunnen beïnvloeden uit het water. Zelfs de allerkleinste deeltjes worden verwijderd, terwijl de belangrijke mineralen onaangeroerd blijven. Het resultaat: puur, verfrissend en gefilterd water met een perfecte smaak, rechtstreeks uit de keukenkraan.

Dat een filtersysteem als dat van GROHE Blue Pure de smaak van drinkwater terugbrengt tot de essentie, is ook chefs niet ontgaan

Dat een filtersysteem als dat van GROHE Blue Pure de smaak van drinkwater terugbrengt tot de essentie, is ook chefs niet ontgaan. Zij gebruiken bijvoorbeeld gefilterd kraantjeswater voor de perfecte balans in hun verfijnde mocktails. Tim Vermeiren, kok aan huis onder de naam “Tim’s Kitchen”, bedacht alvast een mocktails op basis van GROHE Blue water: de GROHE Xperience Mocktail. Die combineert het gefilterde water met verfrissende ingrediënten die samen een gebalanceerde smaaksensatie vormen.

Voor elk wat wils

GROHE Blue Pure is beschikbaar in meerdere eigentijdse varianten die passen bij elke keukenstijl. Ga je voor de duo-uitvoering, dan krijgt je er een extra ingebouwde toevoer voor ongefilterd kraanwater bij. Zo behoud je de functionaliteit van een klassieke kraan, handig voor de afwas of om te spoelen. Het filtersysteem past perfect in elke keukenkast, en een geluidssignaal waarschuwt als de koolstoffilter aan vervangen toe is. Heb je overigens nood aan extra mineralen, dan kun je ook nog een optionele filter overwegen die het water verrijkt met magnesium.

Meer informatie? Neem een kijkje op www.grohe.be

 

Zo maak je de GROHE Xperience Mocktail (voor 2 personen)
 • 12 frambozen
 • (Fijne) Basilicum
 • 1 theelepel vanillesuiker
 • 150 ml bloedappelsiensap (3 bloedappelsienen)
 • 30 ml limoensap (1 limoen)
 • 1 granaatappel
 • 100 ml GROHE Blue (bruis)water
 • Ijsblokjes

Zo gemaakt in enkele stappen:

 1. Stamp achttal frambozen en enkele plukjes basilicum fijn met een vijzel (of met de achterkant van een lepel) in een afsluitbare shaker. Tip: een confituurpot is een ideaal alternatief voor een cocktailshaker.
 2. Giet 100 ml GROHE Blue water bij het gemalen mengsel. 
 3. Voeg een theelepel vanillesuiker toe.
 4. Sluit de shaker en shake het geheel voor een eerste keer goed door elkaar.
 5. Voeg 150 ml bloedappelsiensap en 30 ml limoensap toe.
 6. Sluit de shaker opnieuw en shake het geheel voor een tweede keer goed door elkaar.
 7. Verdeel het geheel over twee glazen gevuld met ijs.
 8. Werk af met granaatappelpitjes, de resterende frambozen en nog enkele plukjes basilicum.
 9. Genieten maar.

Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.