Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.

Keukenkranen met karakter

Onderschat nooit de kracht van details. Een keukenkraan mag dan vrij klein zijn, ze zet wel degelijk mee de toon. Creatief klassiek, uitgepuurd landelijk of uitnodigend industrieel. De juiste combinatie van materiaal en vorm in harmonie met de keukenmeubels en accessoires steelt op subtiele wijze de show.

Philippe Belis van BROS Interior Architects in Antwerpen deelt zijn recente ervaringen: ‘Messing patina past helemaal in de sferen van Wabi Sabi en Axel Vervoordt. Het is een fascinerend materiaal dat maar weinig fabrikanten aanbieden. Wij namen onze kraan mee van ons vorig bureau naar onze nieuwe toonzaal, omdat ze door het gebruik een bijzondere gevlekte look kreeg en nu prachtig samengaat met onze speciale natuursteen en notelaar. Quooker is heel goed in het invullen van niches. De trend van koper is wat over zijn hoogtepunt heen, maar dit merk onderscheidt zich met een lichtere tint die een extra touch geeft. Overdadig en extravagant is voorbij, we zitten opnieuw in de tijdloze en rustgevende keukens die jarenlang blijven imponeren. Evenwichtige combinaties van klassiek en hedendaags, steeds meer ronde vormen, de Parijse stijl met kroonlijsten en lambriseringen, natuurlijke materialen zoals exclusieve houtsoorten, groene en roze marmers en travertin gecombineerd met roestvrij staal. Esthetisch én praktisch dus. Dat betekent niet saai wit, integendeel, tegenwoordig kleuren we zelfs de plafonds mee. Het stoere gunmetal is trouwens de troonopvolger van de strakke zwarte keukenkraan. Want mensen beseffen ondertussen dat je op dat tweede echt álles ziet: kalkaanslag, vingerafdrukken...’

Gunmetal, robuust anders

Diep donkergrijs met blauwe ondertonen. Allesbehalve doorsnee. Deze stoere finish is het nieuwe zwart. Combineert moeiteloos met indrukwekkende materialen zoals FENIX of gepolierd beton. Ideaal voor vastberaden keukenprinsessen en chefs met pit.

Rosé koper, speelse warmte

Rosé koper voegt meteen sierlijkheid toe. Deze tint matcht moeiteloos met een Scandinavisch kleurenpalet: lichtblauw, mos, zalm, misty white... Koper is een duurzaam materiaal dat van oudsher gebruikt wordt voor kranen.

Messing patina, groeiend charisma

Dit materiaal zorgt vanzelf voor een unieke uitstraling. Door oxidatie ontstaat een laag op de legering van koper en zink. Hoe meer de kraan gebruikt wordt, hoe meer verkleuring. Op sommige plekken lichter, op andere net donkerder.

Quooker pioniert al meer dan een halve eeuw, zowel qua design als op technisch vlak. Managing director Steven Van Tichelen licht toe: ‘De keuken is vandaag een volwaardige leefruimte, met de kraan als een van de meest gebruikte items. Persoonlijkheid en charme zijn dan geen overbodige luxe. Daar proberen wij met knappe vormgeving en verschillende multifunctionele uitvoeringen een antwoord op te bieden. We zien onze kranen als de finishing touch. Ook onze technologie van kokend, bruisend en gefilterd water is een meerwaarde voor elke moderne keuken.’

Heb je een idee voor een bijzondere combinatie en toets je die graag even af? Zoek je gepersonaliseerde inspiratie voor jouw keuken? De Quooker-dealer in je buurt helpt je verder. www.quooker.be/nlbe/vind-een-dealer of breng een bezoek aan de Quooker-stand met standnummer 7320 op Batibouw 2024 (17/02 – 25/02).

Lees verder
Logo
Deze content is een initiatief van Sabato Connect, buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Sabato.