5 interieurtrends gespot op de designweek van Milaan

Het Salone del Mobile in Milaan, de grootste interieurbeurs ter wereld, gaat haar laatste dagen in. Wij spotten de trends die binnenkort je huiskamer veroveren.

1 | Alles in aluminium

Advertentie

Aluminium, metaal, chroom,… alles wat zilverkleurig is doet het goed in de interieursector. De ietwat koude materialen vormen een belangrijk tegengewicht voor een overdaad aan tapijten en textiel die we wisten te spotten op de designbeurs. Een mooi evenwicht tussen kil en warm, daar floreert een interieur mee.

Advertentie

2 | Robuust zitten

Hoewel elegantie en verfijning in Italië sowieso hoog op de agenda staan, worden de zitmeubels uitgegeven in heel robuuste en stoere vormen. In het algemeen blijven interieurs een hoog seventiesgehalte uitstralen, en daar hoort nu eenmaal een uit de kluiten gewassen fauteuil bij.

3 | Rode marmer

Advertentie
Advertentie

Net als vorig jaar blijft hoogglans het zeer goed doen bij de grote designlabels, maar ook met marmer wordt naar hartenlust geëxperimenteerd. Vooral donkerrode marmer is een absolute hit dit jaar, liefst nog met een uitgesproken adertekening. Voor de durvers.

4 | Potenspel

Wanneer u binnenkort bij vrienden wordt uitgenodigd voor een etentje is het absoluut toegestaan om snel even onder de tafel te duiken. Tafelpoten krijgen immers almaar vaker een creatieve invulling: van statige pilaren over gebogen metaal tot tetrisachtige constructies.

5 | Meer moiré

Kort uitgelegd is het moiré-effect een soort trompe-l’oeil illusie die ontstaat wanneer verschillende lijnen met elkaar lijken te gaan interageren, ‘dansen’ zelfs. Het gevolg is dat een oppervlak lijkt te bewegen, en een object er ook anders uitziet naargelang de hoek van waaruit je gaat waarnemen. Moeilijk te filmen en te fotograferen, en net daarom zo gegeerd.

Een volledige round-up van de designweek in Milaan lees je op 4 mei in de grote interieurspecial van Sabato.

Advertentie