sabato

Binnenkort een Frank Gehry-huis in België?

©RV

Het Guggenheim Museum in Bilbao, het Vitra Design Museum in Weil am Rhein of de recente Fondation Louis Vuitton in het Bois de Boulogne in Parijs. Wie graag in een deconstructivistisch paleis van de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry wil wonen, heeft pech: de meeste van zijn ontwerpen zijn gigantische musea of concerthallen. Maar er is hoop voor de Gehry-fans.

Het Winton Guest House, een bijhuis dat Gehry ontwierp in 1987, wordt geveild bij het veilinghuis Wright. Het complex bestaat uit zes geometrische vormen van steen, koper en multiplex. In de geschatte prijs van 1 à 1,5 miljoen dollar is de grond niet inbegrepen, want het huis moet verhuizen van de universiteitscampus in Owatonna (VS), waar het nu staat. Iemand op zoek naar iets speciaals voor in de achtertuin?

Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn. Het huis is nog tot 19 mei (de dag van de veiling - 12 uur CST) te bezichtigen in Owatonna, Minnesota, VS. Wright, 1440 West Hubbard Street, Chicago. www.wright-now.com en www.wright20.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie