sabato

Heeft u een half miljoen voor het schaap van Marc Jacobs?

Marc Jacobs ©Sotheby's

Modeontwerper Marc Jacobs verhuist naar een nieuw stulpje. Naar eigen zeggen is de designer klaar voor een frisse start. En dat is goed nieuws voor de liefhebbers van design. Donderdag gaat zijn persoonlijke designcollectie bij Sotheby’s onder de hamer.

‘Als je naar een Frank Lloyd Wright-huis verhuist, is er niet veel plaats om schilderijen aan de muren te hangen’, zegt Jacobs in een reactie. Jarenlang sprokkelden hij en zijn echtgenoot Char Defrancesco een indrukwekkende verzameling kunst en design bij elkaar. Waar ze nu afscheid van nemen.

De veiling zal een flinke duit opbrengen, zo verwachten kenners. Het decoratieve schaap ‘Mouton de Laine’ van François-Xavier Lalanne zou een half miljoen dollar of meer waard zijn. Een ander indrukwekkend stuk is deze salontafel van Jean Dunand. Ze vormde de inspiratiebron voor de verpakking van Jacobs’ beautycollectie. Andere notabelen? Jean-Michel Frank en Alberto Giacometti.

François-Xavier Lalanne - "Mouton de Laine" ©Sotheby's

Jacobs was jarenlang artistiek directeur van Louis Vuitton en bouwde gedurende die periode een sterke band op met de kunst- en designwereld. Hij werkte samen met artiesten als Takashi Murakami, Stephen Sprouse en Kanye West. 

Ook in zijn advertentiecampagnes koos Jacobs niet altijd voor de klassieke fotomodellen, maar voor iconen als Sofia Coppola (overigens zijn muze), Cher en Winona Ryder. In 2013 verliet Jacobs Louis Vuitton om zijn eigen, gelijknamige huis op te richten. 

De veiling vindt donderdag plaats bij Sotheby’s in New York. Online bieden is mogelijk. Meer informatie en de volledige collectie vindt u hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie