sabato

Milaan zet volop in op kleur

Glas Italia, 2018.

Het Salone del Mobile in Milaan, de belangrijkste interieurbeurs ter wereld, zit er weer op. Vraag eender wie er geweest is naar een reactie en de kans is groot dat die antwoordt: Druk. Heel veel volk dus, maar ook net zo veel kleur.

Bonaldo, 2018.

De afgelopen tien jaar zagen we zelden zoveel volk op het Salone del Mobile in Milaan, de internationale afspraak voor de meubelsector. Een beurs waar wordt genetwerkt, maar ook contracten worden gesloten en trends worden gezet. Wat die contracten betreft zijn de eerste reacties voorzichtig positief. De grote massa volk zou erop wijzen dat de interieursector zich opnieuw optrekt na de zware crisisjaren tussen 2008 en 2015. Verscheidene standhouders zien de toekomst in elk geval rooskleurig tegemoet.

Over roze gesproken, die trend was nog altijd overduidelijk aanwezig in de nieuwe meubelcollecties, samen met heel wat andere opvallende trendkleuren. Na jaren van afwisselend witte en zwarte stijlperiodes zet het gros van de designlabels dit jaar volop in op kleur. Ook een teken dat het vertrouwen in de sector groeit. Wat de grootste nieuwigheden betreft, de belangrijkste trends en de mooiste ontwerpen, die ontdekt u allemaal op 5 mei in de interieurspecial van Sabato.

Marni, La Vereda, 2018. ©Stefano Candito

Lees verder

Advertentie
Advertentie