sabato

Actrice Monica Bellucci trekt in bij architect Glenn Sestig in Gent

©Richard van Oosterhout

In ‘Spider in the web’, de nieuwe prent met Monica Bellucci en Ben Kingsley die dit weekend op het Filmfestival van Oostende in première gaat, is de woning van architect Glenn Sestig in Gent de ongekroonde ster.

‘In de film is het de privéwoning van hoofdrolspeelster Monica Bellucci’, vertelt Sestig. ‘De Israëlische regisseur Eran Riklis zou een drietal dagen filmen bij ons, maar het werden er zeven.

©Jean Pierre Gabriel

Ze deden opnames aan de voordeur, in de dressing, de badkamer, de leefruimte en in de patiotuin.

In de film ‘Spider in the web’ is het huis van Glenn Sestig de privéwoning van hoofdrolspeelster Monica Bellucci. ©Jean Pierre Gabriel

We mochten de draaidagen bijwonen. Tijdens de badkamerscène met Bellucci gunden we haar uiteraard haar privacy.’

Sestigs showroomwoning werd aan Riklis getipt door Brauhaus, een Belgische location hunting-firma.

‘Spider in the web’ is een misdaadthriller over een oudere spion van de Mossad die fin-de-carrière is en zelf geschaduwd wordt door een jongere collega, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de verkoop van chemische wapens in het Midden-Oosten.

Donkere zuilen

Door overbodige tussendeuren weg te halen, werden nieuwe loop- en zichtassen gecreëerd. ©Jean Pierre Gabriel

Sestig en zijn partner Bernard Tournemenne pakten de jaren-dertighoekwoning, ontworpen door Raoul Van Houtte, ingrijpend aan. Aan de buitenkant verwijzen de lage ramen en rondbogen nog naar de late art-decostijl, maar binnenin haalde Sestig alle overbodige tussendeuren weg en opende het pand zoveel mogelijk met nieuwe loop- en zichtassen.

De monumentale trap in natuursteen vormt de kern van de woning. ©Jean Pierre Gabriel

Toch is aan intimiteit niks ingeboet: donkere zuilen en lage spiegels creëren doorzichten én suspense. De kern van de woning bestaat uit een monumentale trap in natuursteen, met treden die aan de Italiaanse architect Carlo Scarpa doen denken.

©Jean Pierre Gabriel

Tactiliteit en contrast zijn sleutelbegrippen in Sestigs monumentaal minimalisme: hij switcht met gemak van vloeren in gewassen beton en tadelakt naar wanden in satijnlak of travertijn. Was de woning een filmpersonage, dan had ze vele gezichten: ingetogen of extravert, bruut of gelikt, ingetogen of schaamteloos glamoureus. 

Trailer 'Spider in the web'

'Spider in the web' gaat in première op zaterdag 7 september op het Filmfestival van Oostendein aanwezigheid van de actrice Monica Bellucci.   

Dit artikel verschijnt in Sabato Magazine op 7 september 2019. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie