Advertentie
Advertentie
sabato

De absolute must-do's aan de Belgische kust deze zomer

Muziek, sport, lekker eten en drinken. Deze zomer zijn er genoeg to do's in en rond Knokke.

Een vertrouwd beeld vanaf het strand in Knokke: de kranen van Zeebrugge. Maar er gebeurt daar meer dan havenactiviteit. Zeebrugge Beach is een uitgebreid zomerprogramma met sport, film, muziek, food en festivals. Zo is er een aangepaste editie van We Can Dance, dat op maat van de coronamaatregelen zijn bezoekers spreidt over drie weekends in juli en augustus. Ook het Caraïbische muziekfestival Bomboclat vindt plaats in Zeebrugge. Voor het eerst zal ook concertorganisator Grid een reeks liveoptredens programmeren op de Zeedijk.

©Jasper van het Groenewoud

Van 1 juli tot en met 15 augustus serveren Pure C-chefs Syrco Bakker en Sergio Herman hun versie van de Belgische klassiekers mosselen met friet en dame blanche in een grote tent op het strand. Leuk om te combineren met de gratis openluchtcinema die elke donderdag in juli en augustus drie films programmeert, om 14, 16 en 20 uur. Fijn: er is beschutting tegen de regen. Tot slot kun je onder de noemer Urbanbeach gratis sporten in een skatepark, een free runningparcours en een spikeballterrein.

ZOMER 2021 IN DE BAN VAN ROSE:     

Miraval Rosé Knokke & roze bubbels

Meer dan ooit hebben we behoefte aan samenzijn en het delen van mooie momenten. Na een turbulente periode met aansluitend een donkere winter staat de zomer van 2021 in het teken van het licht met een nieuw begin. Zo ook de tweede “Knokke Limited Edition” van Château Miraval Rosé die dit jaar een ode brengt aan zon en strand in hun verschillende facetten. Maar er is meer: met Fleur de Miraval Rosé is er nu ook een schitterende rosé champagne, een bijzondere sterrenwijn met en voor speciale bubbels.

FOLLOW THE SUN

Wouter De Beck, mede-eigenaar van Les Caves de Bordeaux en drijvende kracht achter de Knokke Limited Edition is lyrisch. Hij beschrijft Château Miraval Rosé als heerlijk fris met een zacht aroma van vers fruit, een hint van rozenwater en een discreet vleugje limoen. Het geheim is een bijzondere blend van Cinsault, Grenache, Rolle en Syrah op een bodem van klei en kalksteen met wijngaarden die zich deels situeren op terrassen tot een hoogte van 300 meter. Temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor de perfecte balans. Het is dan ook geen toeval dat de Knokke Edition Rosé 2020 in het teken van de zon staat. Op de unieke, gezandstraalde magnumflessen (en grotere formaten) kondigt de opgaande zon een nieuw begin aan na een uitdagend jaar van lockdown en isolatie. Château Miraval Rosé kan dan ook de ideale rosé zijn om samen met vrienden en familie te toosten op het leven en te genieten van de ondergaande zon welke een roze gloed werpt over het water en langzaam verdwijnt aan de horizon.

ROZE BUBBELS

Voor de grote rosé wijnliefhebbers is er ook nog een “La Grande Cuvée” die luistert naar de poëtische naam, Muse de Miraval. Louter verkrijgbaar in handgemaakte magnumflessen met een kunstzinnige uitstraling dankzij het verfijnde art déco lijnenspel op het ranke silhouet. Maar er is meer. Het sterrenduo Jolie-Pitt en de familie Perrin – eigenaars van Château de Beaucastel - sloegen de handen in elkaar met Rodolphe Péters, een zeer vooraanstaande familie uit de Champagne-regio, met als resultaat de oprichting van “Champagne Fleur de Miraval”, het enige champagnehuis ter wereld dat zich exclusief richt op de productie van rosé champagne. Na een verhaal van vijf jaar onderzoek en talloze vergelijkende proefsessies die in het grootste geheim hebben plaatsgevonden, ziet ‘Fleur de Miraval Rosé’ nu het levenslicht. Een topper van formaat die straalt in zijn verpakking, maar nog mooier in het glas. Een zeldzame, eerste editie ED1 waarvan slechts 20.000 flessen werden geproduceerd.


Exclusieve en beperkte oplage bij "Les Caves De Bordeaux"

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie