Deze 3 Belgen gebruiken Instagram om succesvol te ondernemen

‘Ugly Belgian Houses’, een brutalistisch interieur en Streamz’ ‘Hamsters’: deze drie Belgen zetten een succesvolle socialemedia-onderneming op.

1 | Pieter Peulen

Wanneer de brutalistische droomwoning van Pieter Peulen en zijn man na drie jaar bouwen klaar is, deelt Peulen het resultaat op Instagram. Onverwacht gaat de post viraal, waarop hij beelden van zijn interieur de wereld blijft in sturen.

Advertentie
Het Instagramaccount van interieurinfluencer Pieter Peulen telt 329.000 volgers, van interieurarchitecten tot dertigers van over de hele wereld op zoek naar deco-inspiratie.
©siska vandecasteele
Advertentie

Intussen telt het Instagramaccount van de interieurinfluencer 329.000 volgers, van interieurarchitecten tot dertigers van over de hele wereld op zoek naar deco-inspiratie. Op TikTok kijken elke dag 105.700 fans binnen in Peulens woning.

In dit interieur kijken dagelijks 400.000 mensen binnen

2 | Hannes Coudenys

Velen kennen Hannes Coudenys als de bezieler van het Instagramaccount Ugly Belgian Houses, waarop hij foto’s post van de lelijke huizen die zijn pad kruisen. Al is dat maar een van de vele projecten waaronder de ondernemer zijn schouders zet.

Advertentie
Advertentie
Velen kennen Hannes Coudenys als de bezieler van het Instagramaccount Ugly Belgian Houses, waarop hij foto’s post van de lelijke huizen die zijn pad kruisen.
©siska vandecasteele

De nevenprojecten waarvoor hij zich engageert, leren hem veel. Die kennis gebruikt hij in wat hij realiseert voor klanten van zijn creatief bureau Hurae, dat campagnes met een digitale en socialemedia-inslag bedenkt voor bijvoorbeeld Knokke-Heist.

Hannes Coudenys (Ugly Belgian Houses) | ‘Ondernemen raadden mijn ouders me af’

3 | Laura Janssens alias Niet Nu Laura

‘In 2021 kreeg ik de kans om mijn figuurtjes écht tot leven te brengen’, aldus illustrator Laura Janssens. 79.800 paar ogen volgen haar webcomic ‘Niet Nu Laura’ op Instagram.

79.800 paar ogen volgen Laura Janssens’ webcomic ‘Niet Nu Laura’ op Instagram.
©Siska Vandecasteele

Haar figuurtjes Giovanni en Philippe weten het Streamz-publiek te charmeren in de reeks ‘Hamsters’, de eerste animatieserie van eigen bodem op het streamingplatform. Daarmee wist Janssens een Ensor-nominatie in de wacht te slepen.

Illustrator Niet Nu Laura wil internationaal doorbreken met ‘Hamsters’
Advertentie