sabato

Doet toparchitect Bjarke Ingels u opnieuw naar 'Game of Thrones' kijken?

©Photo News

‘Mijn favoriete architect in mijn favoriete show.’ ‘Nu gaat iedereen episode 5 opnieuw bekijken, en nog geïntrigeerder dan daarvoor.’ Het waren maar enkele van de meer dan 850 reacties op de Instagrampost van de Deense starchitect Bjarke Ingels over zijn gastrol in Game of Thrones. En eveneens de ideale opwarming voor de seizoensfinale in de nacht van zondag op maandag.

View this post on Instagram

Kicking it in Kings Landing

A post shared by Bjarke ingels (@bjarkeingels) on

Beroemdheden die een gastrol of cameo krijgen in de populaire serie is niets nieuws. De drummer en gitarist van de Britse band Foals, Coldplay’s drummer en de IJslandse band Sigur Rós zijn maar enkele sterren die al opdoken in de serie. 

Dat nu ‘one to watch’-architect Bjarke Ingels ook opduikt, is hoogstwaarschijnlijk te danken aan zijn vriendschap met de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau die Jamie Lannister vertolkt in de serie. Die laatste onthulde nog aan Vogue dat Ingels meer van ‘Game of Thrones’ kent dan eender wie. 

©Douglas Friedman

Behalve zijn cameo in de fictiereeks gaat de 44-jarige Deense architect en oprichter van Bjarke Ingels Group (BIG) ook over de tongen in de architectuurwereld. Hij ontwerpt het nieuwe hoofdkwartier van Google in Californië en Londen. En werkt aan een voorstel van een 177.000 vierkante meter grote stad op de planeet Mars. Eind maart onthulde hij nog zijn recentste project: de nieuwe Galeries Lafayette op de Champs-Elysées in Parijs

Terug naar bingewatching van aflevering vijf ‘The Bells’ en voor de ongeduldigen, de preview van de seizoensfinale:

Saison 8 épisode 6 | Preview (HBO)

Seizoensfinale Game of Thrones in de nacht van zondag op maandag om 3 uur via Telenet Play en Play More.


Lees verder

Advertentie
Advertentie