Advertentie
Advertentie
sabato

Van Omar Sy tot Natalia Vodianova: Sabato’s beste interviews van 2021

©Yann Rabanier / modds

Ondanks de gezondheidscrisis viel er dit jaar al heel wat te beleven. Laten we, nu het nieuwe schooljaar nadert, eens terugblikken op de beste interviews tot nu toe.

Nu het back-to-school seizoen nadert, lijkt het een geschikt moment om eens terug te komen op de inspirerende persoonlijkheden die in onze bladzijden zijn geïnterviewd. Deze persoonlijkheden zijn er ondanks de huidige omstandigheden in geslaagd om van 2021 'hun' jaar te maken.

Sommigen verzamelen oldtimers, David Vrijmoed bewaart ze. Zoals die Mercedes waar zelfs Frank Sinatra zich graag in liet verplaatsen.

De bouwkundige voorschriften in Knokke zijn streng. Toch vonden Delmulle Delmulle Architecten en Nicolas Schuybroek inspirerende uitwegen uit de cottagedictatuur.

In plaats van te kiezen, hebben we gewoon twee opties gecombineerd: de originele cottage boven én een glass house beneden’, zegt Delmulle. ©Johnny Umans

Henk Warnier, de bekendste tuinman van Knokke, vertelt over de veerkracht van de natuur, dorstige bomen en de Lippens-legacy.  

De nieuwe woning is een ongeziene combinatie, met als resultaat: een ongedwongen huis vol persoonlijkheid, waar kunst en meubilair als nomaden kunnen rondreizen. ©Zeger Garré

Proef van haar traditionele Pad Thai en je bént in Thailand. Boo Raan sterrenchef Dokkoon Kapueak leerde als tienjarig kind op het Thaise platteland koken van haar oma.

Het eerste seizoen van ‘Lupin’ verpulverde op Netflix alle kijkcijferrecords. Omar Sy is sinds juni opnieuw te zien als de Parijse ‘gentleman-cambrioleur’. Hij vertelt openhartig over zijn parcours.

De ouders van Omar Sy migreerden in de jaren 1960 naar Frankrijk – zijn moeder vanuit Mauritanië, zijn vader vanuit Senegal. Toen hij hun vertelde dat hij acteur wilde worden, was dat een echte cultuurschok. ©Yann Rabanier / modds

De Knokse burgemeester Leopold Lippens stierf op 19 februari aan leukemie. Zijn zoon Valery, kunstenaar en fotograaf, doet het relaas van de laatste maanden bij zijn vader, in woord en beeld.

Met de ‘m’ van Mosaert begint ook Mini. Maar er was meer nodig om Paul – Stromae – van Haver, zijn vrouw Coralie en zijn broer Luc te overtuigen om hun versie van de iconische Britse wagen te ontwerpen. De ‘e’ van ecologie, elegantie en elektriciteit. Maar dan weer niet van elitair.

Eerder dan een goeie marketingstunt is een wagen ontwerpen een nieuwe uitdaging, vindt het Mosaert-trio: 'Op nieuwe terreinen werken waar andere regels gelden, is bijzonder.' ©Alexander D'Hiet

Geert ‘Obumex’ Ostyn zocht en vond rust in Cadzand. Zijn dochter Eline tekende voor hem een sereen appartement, geïnspireerd op de Zeeuwse duinen.

Wat moet je na wel duizend runways, 71 Vogue-covers en ‘multi million dollar’-campagnes voor Calvin Klein en L’Oréal? Diezelfde fashion wereld helpen veranderen.

Natalia Vodianova, het supermodel dat intussen ook business angel is, wil de toekomst van de modewereld een nieuwe richting uit sturen. Haar geheime wapen? Augmented reality. ©Antoni Ciufo

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie