sabato

Zelfs in 2020 was Angèle niet van het podium weg te slaan

Ondanks het 'annus horribilis' 2020, bleef Angèles ster onverminderd rijzen. ©Rita Braz

De afgelopen twaalf maanden veroverde Angèle le monde entier: ze werd de lieveling van Lady Gaga, Dua Lipa en Chanel, én ze vond een nieuw lief. Om maar te zeggen dat 2020 haar jaar was.

Als je nieuwe relatie zelfs door de serieuze kranten wordt opgepikt, weet je dat je een celebrity hors catégorie bent. We hoeven je niet te vertellen dat Angèle die status heeft bereikt. Waardoor iedereen dus weet dat ze sinds kort samen is met de Franse influencer Marie Papillon.

Dat de meeste mensen het niet hadden zien aankomen dat ons muzikale exportproduct uit Linkebeek ook op vrouwen valt, zal wel aan de aandacht hebben bijgedragen. Ongetwijfeld had ze er zelf liever minder inkt over zien vloeien.

‘Lady Gaga heeft contact opgenomen met mijn crew. Dat is niet niks, hè?’
Angèle


Niet dat er het afgelopen jaar op muzikaal vlak niets te vieren viel voor juffrouw Van Laeken (25). Nadat ze in 2019 op zowat alle prijsuitreikingen een karrenvracht awards had mogen meenemen – drie MIA’s, evenveel D6bels Music Awards en twee Franse Victoires de la Musique – ging het feestje onverminderd voort.

In 2020 won ze vijf MIA’s: in elke categorie waarvoor ze genomineerd werd, ging ze als winnaar naar huis. En voor de laatste concerten van de ‘Brol’-tournee moesten fans niet langer naar de AB, maar naar mastodonten als Paleis 12 en de Lotto Arena. Idem dito bij onze zuiderburen, waar Angèle de middelgrote concertzalen ook ontgroeid is.

Angèle in een campagne uit 2020 voor Chanel. ©Chanel

Ook naast het podium laat de Brusselse van zich horen. Begin februari eist ze samen met Pharrell Williams de hoofdrol op in de nieuwste zonnebrillencampagne van Chanel. Geen al te grote verrassing, want eind vorig jaar zat ze al op de eerste rij van het Métiers d’Art-defilé mooi te wezen tussen Lily-Rose Depp en Kristen Stewart.

Waarna ze iedereen verblufte met een korte liveset op de afterparty. ‘Als ik dan toch een modehuis moet kiezen, dan ga ik maar meteen voor een van de meest iconische’, moet ze gedacht hebben.

Het hoogtepunt

Het ultieme bewijs dat Angèles ster ook buiten de francofonie steeds harder blinkt, komt er twee maanden later, als ze op Instagram aankondigt dat ze zal optreden op ‘One World: Together at Home’, het online benefietconcert dat Lady Gaga organiseert om fondsen te verzamelen voor covid-slachtoffers.

Angèle verkeert er in het fijne gezelschap van toppers als Billie Eilish, Paul McCartney en, alweer, Pharrell Williams. ‘Ik voel me vereerd dat ik dit project mag steunen. Lady Gaga had contact opgenomen met mijn crew, dat is niet niks, hè? Ik kon het niet geloven’, vertelt ze daarover.

Het jaar 2021 brengt voor Angèle een nieuwe tournee én een cinemadebuut. ©Rita Braz

Niet slecht voor een zangeresje dat nog geen drie jaar eerder voor een habbekrats in Brusselse cafés optrad. Op Lady Gaga’s wereldwijde feestje zal ze haar nummer ‘Balance ton quoi’ brengen, een goedbedoelde knipoog naar de MeToobeweging. O ironie: niet zoveel later wordt broerlief Roméo Elvis van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd.

Ze reageert, comme toujours, op Instagram. ‘Ik veroordeel handelingen die tegen mijn principes ingaan. Een betere bewustwording en mentaliteitswijziging komt eraan, en is nog steeds nodig, altijd en overal. Dat is alles wat ik wens.’

Meer dan 5 miljoen kijkers bewonderden Angèle in de streamingshow van Dua Lipa.En dan komt, alweer uit het niets, de boodschap dat Angèle zal samenwerken met wereldster Dua Lipa. ‘I think quelque chose is coming bientôt with Dua Lipa’, schrijft ze eind oktober op Instagram. Het resultaat, de single ‘Fever’, dondert een week later de ether en de streamingdiensten in. Het initiatief kwam van Lipa herself, die zich al meermaals had laten ontglippen dat ze fan is van de blondine.

Dat ze elkaar niet eens fysiek ontmoet hebben tijdens de opnames, staat het succes allesbehalve in de weg: op het moment dat we dit schrijven, heeft ‘Fever’ de kaap van 36 miljoen streams op Spotify gerond. Geen wonder dat Dua Lipa Angèle liet meedoen in haar veelbesproken ‘Studio 2054’-streamingshow. Meer dan 5 miljoen kijkers: het zal de carrière van de Brusselse ongetwijfeld een stevige stroomstoot geven – per slot van rekening vertoeft een mens niet elke dag in het gezelschap van schoon volk als Kylie Minogue en Miley Cyrus.

Angèle x Dua Lipa: 'Fever'

En in 2021?

We zijn Angèle nog lang niet kwijt, en gelukkig maar. Het jaar 2021 brengt een nieuwe tournee én een cinemadebuut. Angèle zal meespelen in de musical ‘Annette’ van de Franse regisseur Leos Carax, naast onder meer Marion Cotillard en Adam Driver. Bovendien zal ze te zien zijn in de komische serie ‘La flamme’. En het zou ons niet verbazen als ze volgend jaar ook nog eens een nieuwe plaat uit haar Chanel-mouw schudt. Want Angèle is hotter dan hot. Ook in 2021.

Lees verder

Advertentie
Advertentie