Flowerpower | Capucine à Table, Rosières

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

We herinneren het ons nog alsof het gisteren was: we beten in een prachtige, driekleurige tulp met rijst en hartige pruimen, een geweldige onigiri, ontsproten aan de fantasie van Grégoire Gillard, chef-kok bij Barge* in Brussel. Dankzij hem ontdekten we de eetbare bloemen van Capucine à Table, een zaak die in 2019 is opgericht door bio-inge­nieur Stéphanie de Bellefroid in Rosières.

Advertentie

De Bellefroid studeerde biologische landbouw en werd verliefd op bloemen tijdens een stage in de tuinen van L’Air du Temps** in Eghezée. Sindsdien staat ze in voor een tuin van 40 hectare in de gemeente Rixensart, waar ze 200 soorten bloemen en aromatische kruiden op een agro-ecologische manier verbouwt. Het hele productieproces, van zaaien tot oogsten, gebeurt met de hand. De oogst wordt in verschillende vormen verkocht: vers, gedroogd, in kruidenthee, in azijnen en zouten.

Nio-inge­nieur Stéphanie de Bellefroid kweekt in haar 40 hectare grote tuin zo’n 200 soorten bloemen en aromatische kruiden. Het hele productieproces gebeurt met de hand.
©Maurine Toussaint

Met het restaurant Barge heeft ze ook twee interessante ‘Vodcas’ gecreëerd. De eerste is een distillatie van roos­geranium, de tweede van tagetes lemmonii en boerenwormkruid. De jonge vrouw maakt sinds kort ook hydrolaten, bloemenwaters (dropplant, kaneelbasilicum...), gedistilleerd in een traditionele koperen ketel.

Capucine à table / les fleurs de Mag, Chemin de La Carriere, Rixensart, België

Chem. de La Carriere 13, 1331 Rixensart, België
Advertentie
Advertentie

www.capucine-a-table.be
Ter plaatse afhalen (volgens afspraak) of levering via de post in heel België

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer