3 keer wijnen met The Neck in Mechelen

Sabato tipt de wijnbar, Christine Meurs en Michael Deckers van The Neck tippen de wijnen: van een vlotte Franse rosé tot een stevige zinfandel uit Californië.

Groen licht De deur van deze wijnbar is altijd gesloten. Een groen licht aan het raam geeft aan dat er plaats is. Wie binnen wil, moet aanbellen. Met die geslotendeurpolitiek verwijst The Neck naar de semiclandestiene bars uit het Amerika van de jaren 1920.

Marmer en muziek Christine Meurs en Michael Deckers hebben dit rijhuis in een stille straat in het stadscentrum gezellig ingericht. Aan een bar in een kwartcirkel met een groenmarmeren toog staan comfortabele hoge stoelen in rood fluweel.

Advertentie

Platenhoezen en een aanwezige soundtrack geven aan dat ook muziek belangrijk is. De naam van de bar verwijst niet alleen naar de nek van een fles, maar ook naar die van een gitaar.

Sommeliers Meurs en Deckers raakten tijdens een vakantie in Italië in de ban van wijn en volgden daarna drie jaar een Syntra-wijnopleiding. Meurs deed ook ervaring op in een andere wijnbar.

Advertentie
Advertentie

Wijn De kaart met ruim 100 namen bestrijkt zowat de hele wereld, van Frankrijk tot Zuid-Afrika. Van lievelingsdomeinen staan meerdere cuvées op de kaart. Ruim twintig wijnen per glas. Er zijn ook klassieke cocktails en artisanale bieren. Bij elke fles staat een muzieklabel dat iets vertelt over de wijnstijl. Zo krijgt een pouilly-fumé het predicaat ‘klassiek’ en staat naast een vlot drinkende witte wijn uit Navarra het label ‘pop’.

Eten Meurs staat zelf in de keuken. Op de kleine kaart: koude hapjes en warme gerechten, van bruschetta met tomaat en basilicum tot haar interpretatie van croque-monsieur.

Rekening Een glas wijn kost 5 tot 16 euro. De goedkoopste fles kost 27,5 euro. Koude hapjes van 4,5 tot 11 euro, gerechten rond
15 euro. De meeneemprijs voor een fles is de prijs op de kaart, verminderd met 20 euro.

kurkdroog goedgekeurd

Advertentie