Boekenwurm Nicola Taricco deelt Italiaans wijnadvies uit in Piola Libri

Sabato tipt de wijnbar, Nicola Taricco van Piola Libri in Brussel geeft drie bijzondere flessen prijs: Italië boven, naturalmente.

Boekhandel Deze plek combineert een boekenwinkel, wijnbar en osteria. Hier drink je een glas nebbiolo met uitzicht op de Italiaanse uitgave van ‘Homo Deus’ of de nieuwste van Paolo Cognetti. ’s Middags is er een korte lunchkaart, voor ’s avonds zijn er uitgebreide hapjes bij het aperitief. Behalve Italiaanse boeken zijn hier ook zo’n tachtig wijnen te koop.

©Carlo Prearo
Advertentie

Europees publiek Door zijn ligging, vlak naast het Berlaymontgebouw, trekt Piola Libri een heel divers publiek aan: Europese ambtenaren zitten er naast buurtbewoners. ‘En soms ook wel Italianen met heimwee’, zegt Nicola Taricco. Hij begon Piola Libri in 2007 met vennoot en boekenwurm Jacopo Panizza. Vorig jaar kwam ook Davide Selmi er als medezaakvoerder bij.

Sommelier Nicola Taricco is een ervaringsdeskundige van de Italiaanse wijnbouw. Hij heeft vrienden-wijnmakers doorheen het land en voert veel wijnen rechtstreeks in. 

Wijn Behalve een tiental cocktails en wat craft beer is Italiaanse wijn hier aan het feest. De kaart vinkt alle regio’s mooi af, van Piëmont tot Sicilië. Sommelier Taricco heeft een voorkeur voor autochtone druivenrassen en onafhankelijke wijnbouwers. Op een klein krijtbord staan twaalf wijnen per glas.

Advertentie
Advertentie

Eten ‘s Middags een korte lunchkaart - ravioli met truffel, varkensgebraad, vegetarische strudel. ’s Avonds gevulde focaccia, charcuterie en kaas.

Rekening Een glas wijn vanaf 5,5 euro, flessen vanaf 24 euro. De lunchgerechten kosten ongeveer 18 euro, aperitiefborden van 8 tot 18 euro.

Franklinstraat 66/68, 1000 Brussel
Tel. 02/736.93.91
piolalibri.be
Ma t/m za, 12-21.30 uur

Advertentie