Geranium, Kopenhagen, Denemarken

Chef-kok Rasmus Kofoed leerde de kneepjes van het vak deels in ons land, in het Scholteshof.

OP HET BORD Een lokale en elegante keuken, met aandacht voor seizoensgebonden, biologische en natuurlijke producten uit Scandinavië. Het draait om meer dan een maaltijd. Het is een ervaring, een zachte reis, steeds meer gericht op bloemen en groenten.

IN DE KEUKEN Rasmus Kofoed is de enige chef-kok die op de drie treden van het podium van de Bocuse d’Or heeft gestaan, van de laagste tot de hoogste in 2011. Hij behaalde drie Michelinsterren en de tweede plaats op ‘The World’s 50 Best Restaurants’-lijst van 2021. Geen slappe kost hier! Een leuk weetje: Kofoed leerde de kneepjes van het vak deels in ons land. Dat gebeurde in het Scholteshof bij Roger Souvereyns.

Advertentie
Advertentie
©Claes Bech-Poulsen

IN HET GEHEUGEN Een verrassende omgeving, weg van het stadscentrum, op de achtste verdieping van een stadion met uitzicht op het Fælledparken. Een rustgevend en vredig landschap dat stad en land combineert tot aan de Oeresund.

AAN TE BEVELEN De ongerepte en rustgevende sfeer. De betoverend mooi gedresseerde borden. De extase voor een appelbeignet met algen.

Advertentie
Advertentie

OP DE REKENING Reken op 600 euro per persoon voor een diner met aangepaste wijnen.

©Claes Bech-Poulsen
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer