Plénitude - Cheval Blanc, Parijs, Frankrijk

De 43-jarige Arnaud Donckele is een van de grootste Franse chef-koks. Zijn komst naar Parijs wekte hoge verwachtingen.

Op het bord Aan tafel bij het luxehotel Cheval Blanc in Parijs proef je Frankrijk en de knowhow van de beste streekproducenten.

In de keuken Op 43-jarige leeftijd is Arnaud Donckele een van de grootste Franse chef-koks. Hij werkte bij Alain Ducasse en Michel Guérard, en heeft drie sterren gekregen in La Vague d’Or du Cheval Blanc, een luxehotel in Saint-Tropez. Zijn komst naar Parijs wekte hoge verwachtingen. De chef is begaafd en koestert discretie, een kwaliteit die ongetwijfeld verband houdt met zijn Normandische en landelijke afkomst. Kortom, Frankrijk op zijn best.

Advertentie
Advertentie

In het geheugen De locatie is Franse chic, met uitzicht op de Seine. Het is de ultieme Franse gastronomische ervaring. De ontvangst is, anders dan in andere Parijse luxehotels, relaxed. De keuken echter, geeft blijk van een grote strengheid en hoge normen. De gerechten zijn creatief, eigentijds, maar met respect voor traditie. Arnaud Donckele is de beste sauzenspecialist van Frankrijk.

Aan te bevelen Betaalbaarder is Le Tout-Paris, de brasserie en cocktailbar van het hotel, gelegen op de zevende verdieping, met een panoramisch uitzicht over de lichtstad.

Advertentie
Advertentie

Op de rekening Vanaf 320 euro voor het menu met vier ‘actes’, 395 euro voor het menu met zes gangen, zonder de bijpassende wijnen.

Quai du Louvre 7, 75001 Parijs, tel. +33.1.79.35.50.11, chevalblanc.com

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer