Fallow, Londen, Verenigd Koninkrijk

Fallow werkt volgens de principes ‘root-to stem’ en ‘nose-to-tail’.

OP HET BORD Van lamsnekken tot kabeljauwkoppen en bloemkoolsteeltjes. Bij Fallow kijkt men op geen enkel stuk van dier of plant neer. Integendeel, deze aanpak volgens de principes ‘root-to stem’ en ‘nose-to-tail’ is het visitekaartje van dit gloednieuwe Londense restaurant.

IN DE KEUKEN Will Murray en Jack Croft leerden elkaar vijf jaar geleden kennen in de keuken bij Heston Blumenthal. Het duo ontwikkelde een passie voor het duurzaam inzetten van ingrediënten en kookte als ‘resident chefs’ in uitverkochte Londense restaurants als Carousel en Crispin. Na een pop-up in Heddon Street landt Fallow nu in hartje Mayfair.

Advertentie
Advertentie
©@samphireandsalsify

IN HET GEHEUGEN De befaamde ‘Cod’s Head’, kabeljauwkop, overgoten met een zachtpikante srirachasaus is een gerecht dat lang in het geheugen blijft hangen. Het uitzicht is op zijn minst opmerkelijk, maar de smaak zit zo verrassend goed.

AAN TE BEVELEN Kies voor een plekje aan de bar, waar je een mooi uitzicht hebt over de open keuken waar beide chefs actief zijn.

Advertentie
Advertentie

OP DE REKENING De kleine gerechtjes om te delen schommelen rond 15 à 20 pond (17,5 à 23 euro). Je bepaalt zelf hoe hoog de rekening oploopt.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer