Silo, Londen, Verenigd Koninkrijk

Silo is het zelfverklaarde eerste zerowasterestaurant. De chef bant plastics en dwingt leveranciers om aan te leveren in herbruikbare verpakkingen.

OP HET BORD Ratteaardappelen met zeewier, rode biet met wegedoorn en aardpeer met rode spitskool. Bij Silo, het zelfverklaarde eerste zerowasterestaurant, werkt men met ingrediënten die anderen links laten liggen, of niet eens kennen.

IN DE KEUKEN Douglas McMaster is wat je noemt een echte gamechanger. Hij bant plastics en dwingt leveranciers om aan te leveren in herbruikbare verpakkingen. Zelfs de wijn wordt hier met zeilboten overgevaren van het Europese vasteland. McMaster begon zijn concept in 2014 in het Australische Melbourne om dan via Brighton deze zaak te openen met uitzicht over het Londense olympische park in Hackney. Tijdens de lockdowns gaf hij online workshops.

Advertentie
Advertentie
©@justindesouza_photographer

IN HET GEHEUGEN Douglas McMaster is doorgaans zelf aanwezig in de Silo-keuken en -zaal. Hij vertelt als geen ander inspirerend over gastronomische duurzaamheid. Wie dan nóg meer wil weten, kan zijn gesigneerde boek ter plekke aankopen.

AAN TE BEVELEN In een zerowasterestaurant is het uiteraard not done om je bord niet volledig leeg te eten. Wie allergieën of aversies heeft, zegt dat dan ook beter vooraf. 

Advertentie
Advertentie

OP DE REKENING 50 pond (58,5 euro) voor het vaste menu, nog eens 50 pond voor wie er graag de bijpassende drankjes bij heeft.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer