Giuseppe's, Gent

Zacht, luchtig en elastisch deeg, een dunne bodem, dikke rand, in 60 tot 90 seconden gebakken in een houtskooloven met een temperatuur tussen 430 en 480 graden. De beste pizza's van Gent vind je in Klein Turkije.

OP HET BORD De authentieke Napolitaanse pizza met zacht, luchtig en elastisch deeg, een dunne bodem, dikke rand, in 60 tot 90 seconden gebakken in een houtskooloven met een temperatuur tussen 430 en 480 graden. Voorts voldoende, maar niet overdadig belegd met enkele producten van topkwaliteit. Ziedaar: door Unesco erkend immaterieel cultureel erfgoed.

IN DE KEUKEN De op Gent verliefd geworden Siciliaan Giuseppe Saverino opende zijn pizzeria in de zomer van 2020. Hij moest het dus vooral van afhaal en thuisbezorging hebben, maar wie een goede pizza weet te waarderen, wist hem bliksemsnel te vinden.

Advertentie
Advertentie
©ID/ Lieven Van Assche

IN HET GEHEUGEN De straat Klein Turkije staat niet meteen bekend voor culinair vertier, en Gent had al enkele prima pizzeria’s, maar deze spant de kroon.

AAN TE BEVELEN De margherita blijft de miraculeuze essentie van de beste keuken ter wereld: eenvoud, vakmanschap en smaak. Voor wie het toch wat meer mag zijn, suggereren we de pizza your sweet devil: met fior di latte (mozzarella van koemelk), pompoencrème, de pittige, smeerbare ‘nduja (pikante worst uit Calabrië) en olijfolie.

Advertentie
Advertentie

OP DE REKENING Een pizza kost tussen 8 en 17 euro.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer