Glou, Parijs, Frankrijk

Bij Glou krijg je het moderne Frankrijk op je bord en in je glas.

OP HET BORD Hier krijg je de bistrokeuken zoals ze anno 2021 moet zijn: met verse terroirproducten en fraîcheur, geflankeerd door de betere natuurwijnen, per glas verkrijgbaar. Het moderne Frankrijk op je bord en in je glas, dus.

IN DE KEUKEN Glou is een van de zeven bistronomiezaken (naast een bakkerij en een wijnhandel) van Groupe Vertigo, het project van twee geroutineerde foodies: oud-journalist Julien Fouin en filmproducer Ludovic Dardenay. De chef is Eduardo Gonzalez, die eerder in zijn thuisland Argentinië kookte.

Advertentie
Advertentie

IN HET GEHEUGEN Met uitzicht op het Musée Picasso gaat het er hier zeer losjes aan toe. Sommigen zullen het een hipsterkeet vinden, maar het eten is een verademing.

AAN TE BEVELEN Gegrilde octopus met zoete aardappel, tapenade en sinaasappelsabayon is een typisch ongecompliceerd maar smaakvol gerecht dat je als een klein gelukje kunt omschrijven.

Advertentie
Advertentie

OP DE REKENING De prijzen zijn zacht: een tweegangenlunch kost 16 euro, voor drie gangen betaal je 21 euro. Voorgerechten à la carte kosten tussen 9 en 13 euro; hoofdgerechten tussen 18 en 29 euro.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer