Wegens technische problemen bij onze dataleverancier kunt u tijdelijk problemen ondervinden bij het raadplegen van aandelen- en koersinformatie. Alvast onze excuses.
Technische storing koersen
Wegens technische problemen bij onze dataleverancier kunt u tijdelijk problemen ondervinden bij het raadplegen van aandelen- en koersinformatie. Alvast onze excuses
Van een eigenzinnige zaak met topwijnen tot een verfijnde mix van de westerse én Aziatisch geïnspireerde keuken: 10 restaurants in ’t Stad, getipt door sterrenchefs.
In de VS zette de Food and Drug Administration het licht op groen voor het zogenaamde kweekvlees. Kweekvlees van de kip kreeg zijn fiat al. Zullen de andere vleessoorten snel volgen?
Maandag 16 januari is Blue Monday, uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. Wat moeten we eten om ons gemoed op te krikken? En bestaat er überhaupt zoiets als ‘mood food’?
Het Brussels Jazz Festival loopt van 12 tot en met 15 januari in Flagey. Voor jazzliefhebbers die tijdens het festival naar de hoofdstad afzakken heeft Sabato deze tips verzameld.
Chef Nicolas Misera van restaurant Misera in Antwerpen schotelt je elk weekend een nieuw recept voor. In deze aflevering: crudo van langoustines met frisse salade van witlof en appel.
Twee maanden nadat hij zijn restaurant 'om medische redenen' sloot, gaat topchef Willem Hiele terug aan de slag. Het restaurant tussen Oudenburg en Oostende heropent op 13 januari.
Op de plek van Bon Bon, zijn voormalige tweesterrenzaak, opent Christophe Hardiquest op 7 februari Menssa. De topchef zal er werken met producten die anderen links laten liggen. Een vooruitblik.
Vanuit de wereld van de foodfluencers speelt een rolletje geplette boerenboter, versierd met een rist smaakmakers, de hoofdrol in de nieuwste foodrage. Binnenkort ook op jouw feestjes?
Steeds meer luxemerken omarmen innovatieve materialen, zoals diervriendelijk nepbont en vegan leer. Zullen die ‘nieuwe’ producten ooit dezelfde exclusieve uitstraling hebben als wat ze hopen te vervangen?
Chef Nicolas Misera van restaurant Misera in Antwerpen schotelt je elk weekend een nieuw recept voor. In aanloop naar de feestdagen stelt hij zijn ‘casual driegangenfeestmenu’ voor.
Een kerst zonder buche is als een oudjaar zonder champagne. Wil je indruk maken tijdens de feestdis? Sabato selecteerde de spectaculairste kerststronken.
De Belgische chocolatier Benoît Nihant kocht in 2016 zijn eigen cacaoperceel in Peru. Toen hij dit najaar de eerste oogst binnenhaalde, trok Sabato mee de Peruviaanse jungle in.
Chef Kobe Desramaults en kunstcurator Evelyn Simons gaan in Sicilië op zoek naar een plek vol kunst en gastronomie. Hoe ze hun nieuwe leven invullen, ontdek je ‘Posta dalla Sicilia’.
Zakenbankier Sebastian Dupont wilde goed doen voor de wereld. Vandaag serveert zijn pizzaketen Nona pizza’s vol maatschappelijk en ecologisch engagement én toppings van lokale bioteelt.
In een oude pastorie serveert Thomas Locus een mooie ode aan zijn moeder Agnes. Culinair recensent Jan Scheidtweiler: ‘Achter dit project zit een gedreven chef en een getalenteerde ploeg.’
Op 9 december opent The Bakery by Joost Arijs, een boetiekbakkerij met traag gerezen brood en echte, kraakverse croissants. En dat in een interieur van Glenn Sestig.
De zaterdag van Caroline Vercauteren, de onderneemster achter de vegan slagerij BonMush: op haar personal trainer slaan, een megatuk doen en feesten tot het hoogtepunt.
Wie in deze tijden een hoopvolle ruk terug naar de natuur heeft gemaakt, schuwt het helende potentieel van planten als kamille niet. Geneeskrachtig en smakelijk: kamille is het nieuwe goud.
Restaurant Miranda in Elsene is Italiaans, maar zonder de clichés. Culinair recensent Jan Scheidtweiler ging er aan tafel: ‘Gelukkig is er meer dan de eeuwige salade caprese en panna cotta.’
Bistro Julien in Lovendegem is nu restaurant Julien in Lievegem geworden. Culinair recensent Jan Scheidtweiler ging er aan tafel: ‘Over elke druppel saus en elk garnituurtje is grondig nagedacht.’