Technische problemen met de krant
Sluiten
Nieuws
Home
Meest recent
Oorlog in Oekraïne
Podcasts
Politiek & economie
Ondernemen
Hr
Innovatie
Tech
Opinie
Cultuur
Sabato
Markten
Overzicht
Koersenbord
Beurzen
Fondsen
Wisselkoersen
Grondstoffen
Rente
Portefeuille
Netto
Meest recent
Energie
Belastingen
Vastgoed
Erven en schenken
Pensioen
Bankieren en Verzekeren
Werk
Gezinsuitgaven
Sparen en fondsen
Belangrijke mededeling
Krant
Help
menu
close
Zoeken!
Zoeken!
Sabato
Food
Food
Recepten
sabato
Recept: chef Willem Hiele kookt asperges à la Francis Alÿs
Food
sabato
De Ikejime-techniek: een zachte Japanse dood
Food
sabato
Ligt de toekomst van ons dagelijks brood in het verleden?
Brood is het oudste door de mens geproduceerde voedingsmiddel, maar dieetgoeroes verketterden het de jongste jaren. Tegelijk ontstond er een groeiende beweging die pleit voor écht, voedzaam, traag gerezen brood. Met desem, en nu ook oude granen. Ligt de toekomst van ons dagelijks brood in het verleden?
Recepten
sabato
Hoe bereidt chef Willem Hiele zijn signatuurgerecht: de bisque?
In zijn vorige restaurant was het de bisque van noordzeegarnalen die de gasten stil kreeg. Nu hij aan een nieuw avontuur begint, is het tijd voor chef Willem Hiele om – tijdelijk – afscheid te nemen van het dampende kopje soep dat zijn signatuurgerecht werd.
Food
sabato
Op wandel door het hoofd en de wereld van chef Willem Hiele
‘Houd het zeevuur brandend’, schreef chef Willem Hiele ooit en waar hij straks in Oudenburg gaat koken, zal hij dat doen. De oven doofde in Koksijde, nu zal hij dicht bij de branding in Oostende werken met wat de zee en het land hem brengen. En hij? ‘Als ik ga wandelen, kom ik met groen speeksel terug.’
Algemeen
sabato
Video: Chef Willem Hiele takes over Sabato
Nu zaterdag is chef-kok Willem Hiele de gasthoofdredacteur van Sabato.
Food
sabato
Glucose Goddess: de zoveelste hype of doorbraak in dieetland?
‘We moeten ophouden met ons schuldig te voelen over het eten van calorieën en stoppen met ze te tellen.’ Heeft de Franse biochemica Jessie Inchauspé met haar bestseller ‘Glucoserevolutie’ het geheim gevonden van gezond eten én succesvol diëten? Sabato deed de test.
Proefwerk
sabato
Getest: de eenvoudige Italiaanse keuken van Éric Lecuyer in Frasca
Jan Scheidtweiler aan tafel bij Frasca in Elsene: een geslaagde ode aan Italië.
Recepten
sabato
Recept: aardappel à la Peter Buggenhout
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Mont Ventoux’ van Peter Buggenhout.
Proefwerk
sabato
Getest: de Italiaans touch van Isabelle Arpin in Ciao
Jan Scheidtweiler aan tafel bij Ciao in Brussel: Italiaans met de touch van Isabelle Arpin.
Reizen
sabato
Venetië insider’s guide
Sabato sprokkelde insidertips bij artiesten en curatoren op de Biënnale van Venetië.
Food
sabato
Getest: la cave à manger Nightshop van Jocasta Allwood in Brussel
Jan Scheidtweiler aan tafel bij Nightshop in Brussel: een bijzondere plek achter de poort.
Food
sabato
Van Londen naar de Condroz: Marie Trignon kust La Roseraie wakker
En zeggen dat ze vroeger alleen de asbakken op de restauranttafels mocht vervangen. Vandaag duwt Marie Trignon La Roseraie, het hotel-restaurant van haar vader Vincent in de provincie Luik, richting top. Met een uitgelezen menukaart, een à point inrichting én twee nieuwe shelters midden in de natuur van Modave.
Food
sabato
De zaterdag van Pierre Marcolini
De zaterdag/sabato van chocolatier Pierre Marcolini: langs de eigen vitrines wandelen, luisteren naar langoustines en de wereld herbedenken met een sigaar.
Proefwerk
sabato
Getest: Geen keuzestress bij de broers Bruun
Jan Scheidtweiler aan tafel bij Bruun in Destelbergen: niet kiezen, wel genieten.
Proefwerk
sabato
Getest: less is more in keuken Sander ‘Modest’ Spreeuwers
Jan Scheidtweiler aan tafel bij Modest in Oudsbergen: een bescheiden topper in wording.
Homepage
sabato
Recept: ‘Haute dog’ à la Gina Beavers
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Hot Dog Nails’ van Gina Beavers.
Homepage
sabato
4 recepten uit het eerste kookboek van Libanese chef Ghina Bazzi
Ghina Bazzi was vier toen ze met haar familie de burgeroorlog in Libanon ontvluchtte en in Antwerpen terechtkwam. Dankzij haar moeder én een indrukwekkende lijst van topchefs ontwikkelde ze haar culinaire skills. Maak kennis met onze eigen vrouwelijke Ottolenghi!
Food - Hello apero
sabato
De wijnkelder van chef Henk van Oudenhove in Sans Cravate
Sabato tipt de wijnbar, Henk van Oudenhove van Sans Cravate in Brugge tipt de wijn: eigenzinnig én natuurlijk.
Homepage
sabato
Het voedselbos is de nieuwe moestuin
Je oogst er het hele jaar door: van champignons over kruiden en braambessen tot appelen en abrikozen. De Hof van Eden? Neen, wel de nieuwste outdoortrend: het voedselbos. Drie Belgische pioniers over hun stukje natuur vol superfoods, peperplanten én brandnetels. ‘En zeggen dat we helemaal geen groene vingers hadden.’
Food
sabato
Recept: chocolade à la Bernar Venet
Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Random combination of undetermined lines’ van Bernar Venet.
Homepage
sabato
Masterclass outdoor cooking
Vergeet de klassieke barbecue. Koken op open vuur is hot. Inspiratie voor een culinair buitenavontuur met vonken.
meer sabato
Wijn
Gastronomie
Auto
Algemeen
Reizen
Design
Kunst
Entertainment
Proefwerk
Architectuur
Sport
Fotografie
Beauty
srv
Sabato-Restozoeker
Mode
100 bijzondere restaurants in België
newhome
Interieur
Food
Mind & Body
newhome
Sabato Recepten
Sabato Instagram
City guides
Sabato Travel
100 eetervaringen die blijven hangen, in België en de rest van Europa
Sabato Travel 2022
Sabato Travel Tiktok
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Gesponsorde inhoud
Gesponsorde bedrijfsberichten
Gesponsorde bedrijfsberichten