Advertentie
sabato

100 eetervaringen die blijven hangen, in België en de rest van Europa

Troisgros ©Marie-Pierre Morel

Wat maakt een onvergetelijke eetervaring? Lekker eten, een goede fles en leuk gezelschap in een gezellig kader. Sabato schotelt dit weekend honderd restaurants voor met nét dat tikkeltje extra. Smakelijk!

Sabato, het weekendmagazine van De Tijd, brengt een speciaal foodnummer. Ontdek onze selectie restaurants met het lekkerste eten, de prachtigste uitzichten en de mooiste verhalen uit alle hoeken van Europa.

► De volledige Sabato Food 100 vind je hier.

Alvast drie thema's die je het water in de mond zullen doen lopen:

Located in history

Het eten mag dan kraakvers zijn, de locatie ademt historische verhalen uit. Eigentijdse gerechten geserveerd op een plek met een rijke geschiedenis. Dineren in erfgoed, van Brussel tot Berlijn.

In Les Brigittines wordt de Frans-Belgische brasseriekeuken als kostbaar erfgoed bewaard. Het oude art-decopostgebouw aan de Zavel in Brussel heeft ook een heerlijk interieur. ©Les Brigittines

With a view

Aperitieven bij zonsondergang, dessert met uitzicht op de stad.

Kodylenia Taverna Griekenland, Hydra: de enige manier om je in Hydra te verplaatsen, is te voet of met de boot, van kreek tot kreek. De taverne kijkt uit over de baai van Kamini. ©Kelsey Edwards / Hydradirect

The conscious cook

Natuur en natuurlijkheid zijn de ingrediënten van deze adressen. Botanische gastronomie, zerowastefilosofie, farm-to-tableconcept: hier eten is goed voor je geweten.

In de keuken van Le Local gelden de regels van de zerowastefilosofie: wat andere koks zouden weggooien, verwerken ze hier op een creatieve manier tot een nieuw gerecht of interessante smaakmaker.

► De volledige Sabato Food 100 vind je hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie