4 topadressen voor een avond op restaurant in Brussel

Brussel loopt over van de culinaire adresjes. Deze vier restaurants in de hoofdstad zijn goedgekeurd door Sabato’s culinair recensent Jan Scheidtweiler.

1 | Frasca

In Elsene houdt Frasca het puur en simpel. Dat is af te lezen aan zowel het decor als de kaart. Die telt elf gerechten, verdeeld over antipasti, primi en nagerechten. Gerechten met vis of vlees in een hoofdrol, staan niet op de kaart. Dat maakt van dit restaurant een plek waar vooral pasta aan het feest is: elke dag maakt de chef een nieuwe lading.

Advertentie
Proefwerk | De eenvoudige Italiaanse keuken van Éric Lecuyer in Frasca
Advertentie

Bloemzakken, wijnflessen, een toog met verse pasta en gedroogde ham aan een touw geven aan dat Frasca ook een winkel vol Italiaanse delicatessen is.

Restaurant Frasca in Elsene

Frasca

Florencestraat 21, 1050 Elsene, België
Advertentie
Advertentie
De 5 beste rooftopbars van België voor deze zomer

2 | Entropy

Op het pittoreske Sint-Goriksplein in hartje Brussel huist restaurant Entropy. ‘Entropy’ blijkt te verwijzen naar de ambitie om niets van de voedselketen verloren te laten gaan.

De gerechten van restaurant Entropy in Brussel | Circulair en lekker

In dit duurzame gastronomische restaurant transformeert de jonge getalenteerde chef voedseloverschotten tot haute cuisine. Hier eet je gedurfde, gelaagde gerechten die ook nog eens bijdragen tot het goede doel.

Restaurant Entropy in Brussel
©Perrine Pohier

Entropy

Sint-Goriksplein 22, 1000 Brussel, België
5 zalige terrassen | Van luxueus tot casual

3 | Coquum

Eten kan een ontdekkingsreis zijn: de chef is een goede gids die ons leidt naar avontuurlijke smaken, weg van het vertrouwde land van garnaalkroket en steak tartaar. En dat in een gewoon rijhuis met zestien couverts in Sint-Pieters-Woluwe.

Restaurant Coquum in Sint-Pieters-Woluwe | ‘Verrassend delicaat gerecht voor een Viking’

Trots op zijn bijnaam ‘de Viking’ biedt de chef een Scandinavisch geïnspireerd menu met Aziatische smaken.

Restaurant Coquum in Sint-Pieters-Woluwe
©Courtesy of Coquum

Coquum

Bosstraat 226, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, België

4 | Miranda

Bij het Italiaanse restaurant Miranda brengen de chef en zijn zus doorleefde, creatieve gerechten met veel verwijzingen naar de eenvoudige keuken van hun geboortestreek Basilicata.

Restaurant Miranda in Elsene | ‘Interessant, al is het evenwicht soms zoek’

De gesmolten aubergine werkt wonderwel met rondjes licht bittere chocolade: toch eens wat anders dan de klassieke aubergine parmigiana. Ook een carpaccio van bonito – een lid van de makreelfamilie – met blokjes perzik is origineel. Om nog maar te zwijgen van de met parmezaan gevulde ravioli overgoten met een saus van dragon, kardemompoeder en zoethout. Kortom: ook Miranda is zeker een bezoek waard.

Restaurant Miranda in Elsene
©Louchébem

Miranda

Edelknaapstraat 38, 1050 Elsene, België
Advertentie