5 Antwerpse restaurants op het bord van onze culinair recensent

Last minute op zoek naar een tafeltje in Antwerpen? Onze culinair recensent vertelt je of deze vijf restaurants in de Koekenstad de moeite waard zijn.

1 | Wildn

Het vegan finediningrestaurant van sterrenchef Bart De Pooter

Advertentie

Bij restaurant Wildn, in het Antwerpse Sapphire House-hotel, ontbijt, lunch en dineer je honderd procent vegan. Daarvoor gebruikt sterrenchef Bart De Pooter bijzondere ingrediënten als edelgist, krokante tofoe en gerookte thee.

Wildn, het vegan finediningrestaurant van sterrenchef Bart De Pooter in het Antwerpse Sapphire House-hotel.
©THE WICKED
Advertentie

Een unieke ervaring verzekerd in een gezellig zestiende-eeuws pand.⁠ ‘In zijn menu koppelt De Pooter finesse aan inventiviteit en knappe combinaties’, aldus Sabato’s culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Praktisch

| Adres | Lange Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen
| Tel. | 03/201.03.70
| Website | wildn.be
| Sluitingsdagen | Zondag en maandag
| Meer info | Klik hier

Wildn in Antwerpen | ‘Uniek als vegan finediningrestaurant’

2 | Cobra

Een hip sharingrestaurant in de Theaterbuurt

Van oesters met champagnegranité tot een kleine pizza met ricotta en courgette: bij Cobra eet je een twintigtal simpele gerechten om te delen.⁠ Met zijn ervaring bij onder meer The Jane maakt chef Orlando Schuitema dat de borden finesse hebben.

Advertentie
Advertentie
Cobra, een hip sharingrestaurant in de Antwerpse Theaterbuurt.
©Daniil Lavrovski

Dat de bediening in dit voormalige café in de Theaterbuurt wat rommelig is, vergeet je snel. Niet alleen door de kwaliteit van het eten, maar ook door het kleurrijke luxe-interieur, inclusief blinkende bar.

Praktisch

| Adres | Leopoldplaats 3, 2000 Antwerpen
| Tel. | 03/321.39.29
| Website | cobra-antwerp.com
| Sluitingsdagen | Dinsdag en woensdag
| Meer info | Klik hier

Restaurant Cobra | Rommelige bediening, eten met finesse

3 | 1238

Puur, modern en fris eten in het huisrestaurant van Botanic Sanctuary

Bovenaan het menu van chef Pascal Duvivier staan de woorden ‘puur|modern|fris’. Met zijn dik gesneden carpaccio van kwalitatieve coquille op een dubbele bereiding van aardpeer weet hij dat credo alvast waar te maken.

1238 is het huisrestaurant van het Antwerpse luxehotel Botanic Sanctuary.

Helemaal op punt staat het menu van het restaurant van luxehotel Botanic Sanctuary nog niet, maar de idyllische ligging maakt dat meer dan goed. ‘Zelfs voor zijn huisrestaurant legt het hotel de lat olympisch hoog’, vindt Scheidtweiler.

Praktisch

| Adres | Lange Gasthuisstraat 45 (ingang Leopoldstraat 26), 2000 Antwerpen
| Tel. | 03/269.00.00
| Website | botanicantwerp.be
| Sluitingsdagen | Zondag en maandag
| Meer info | Klik hier

1238 in het Antwerpse luxehotel Botanic Sanctuary | ‘De nieuwe chef heeft nog werk’

4 | Untitled

De toegankelijke foodbar van The Jane

Op de eerste verdieping van The Jane, het tweesterrenrestaurant van Nick Bril, vind je Untitled. In die luxebar maakt de Nederlandse chef Joeri Timmermans dat het er swingend maar deskundig aan toe gaat.

Van vis over vlees tot vegetarisch, en van de lunch over het barfood tot het vijf- of zesgangenmenu: voor zijn gerechten haalt de chef veel inspiratie uit zijn Aziatische periode. Een voorbeeld: de ‘tonkatsu sando’, een minitoastbroodje met buikspek en paling.

Praktisch

| Adres | Paradeplein 1, 2018 Antwerpen
| Tel. | 03/808.44.65
| Website | untitled.bar
| Sluitingsdagen | Maandag, dinsdag en woensdag
| Openingstijden | Doorlopend open vanaf ‘s middags
| Meer info | Klik hier

Untitled, de nieuwe foodbar van The Jane | ‘Swingende sfeer en toegankelijk’

5 | Blueness

De Franse en Japanse keuken samen in een veelbelovend interieur

Sergio Herman vestigde zijn tweede Blueness in een prachtig zeventiende-eeuws pand met een interieur vol finesse. Daar serveert chef Jaclyn Kong, een oudgediende uit Hermans imperium, een combinatie van de Franse en Japanse keuken.

Restaurant Blueness van Sergio Herman in Antwerpen.
©Peter Paul de Meijer

Helaas kan ook Sergio Herman de bal misslaan. De avond mag dan wel beginnen met gegrilde langoustines in een knappe beurre blanc met yuzu en dashi, de hoofdgerechten missen diepte en finesse, en er lijkt bovendien weinig Japans aan. Om nog maar te zwijgen van de prijzen.

Praktisch

| Adres | Lange Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen
| Tel. | 03/376.33.76
| E-mail | antwerp@blueness.com
| Website | blueness.com
| Sluitingsdagen | Dinsdag en woensdag
| Meer info | Klik hier

Restaurant Blueness in Antwerpen: meer finesse in het interieur dan in het eten
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer