Geef septemberblues geen kans met de nazomertips van Sabato

Exit zomer, enter september. Gelukkig betekent dat niet dat je al afscheid moet nemen van je vakantiegevoel. Met deze tips van Sabato start je de nazomer in stijl, net op tijd voor de rentree van ons magazine.

Je volgende reis plannen

Heb je er net een roadtrip of strandvakantie op zitten? Niets houdt je tegen al op zoek te gaan naar toplocaties voor je volgende vakantie. Lees zeker The 100 Travel van Sabato voor meer reistips. Enkele van onze persoonlijke favorieten:

Advertentie
Miramonti, Italië
  • Voor wie vakantie gelijk staat aan uren doorbrengen in of naast het zwembad zijn Miramonti in Italië en Quinta de Ventozelo in Portugal een paar absolute must visits. Vanuit hun infinity pools kan je genieten van weergaloze uitzichten.
  • Blijf je tijdens de dagelijkse sleur graag tijd maken voor jezelf? Ontsnap naar The Well in Costa Rica of Es Racó D’Arta in Spanje om nog eens écht tot rust te komen.
  • Voor wie zijn dichtstbijzijnde gebetonneerde stadspark nog snel wil inruilen voor echte natuur: Houffalize is the place to be. In Les Cabanes de Rensiwez word je ondergedompeld in een groene oase in het hart van de Ardennen.

Fietsen in het groen

Maak nog een lange (of minder lange) fietstocht langs groen in eigen land, voordat je fiets weer onder een lading stof achteraan de garage terecht komt.

Advertentie
Advertentie
©Marie Wynants
  • De Adellijke Domeinenroute in Limburg is 42 kilometer lang en laat je kennismaken met de prachtige Haspengouwse kastelen, hoeves en fruitboomgaarden. De rustige wegen zijn ideaal om je fysiek uit te leven en je mentaal nog eens volledig op te laden. Zo ben je helemaal klaar voor de drukte. Een tip: Neem zeker een picknick mee, zodat je uitgebreid kan genieten van de prachtige panorama’s die je onderweg tegenkomt.
  • Zin in een uitgebreide fietstocht met overnachting? Ontdek dan zeker de Maasroute, een tocht van 75 kilometer langs historische dorpjes en adembenemende vergezichten. Onderweg ligt Le Pigeonnier, een oude duiventil in hartje Luik die is omgetoverd tot een tiny house met een opvallend design.
  • Een paar dagen uitwaaien aan zee? Volg Sabato's knooppuntenroute van Knokke naar Middelburg, terwijl je geniet van natuur, strand en gastronomie.

Stijlvolle bars

Wat is er meer typisch vakantie dan een goede zomerbar? Maak het lekker laat, drink die ene cocktail die je dit jaar op vakantie dronk en haal met je vrienden herinneringen op aan de voorbije zomermaanden.

©Unsplash | Toa Heftiba
  • De Solar Rooftop van Bozar is hiervoor een van dé locaties bij uitstek. Daar kan je nog tot 30 september terecht om samen met vrienden op hoogte en met een drankje te genieten van het uitzicht op de hoofdstad bij avondzon. (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel)
  • Ook op het terras van Bocadero in Antwerpen kan je bij een ondergaande zon langs de Schelde genieten van een uitgebreid cocktailmenu en andere drankjes en tapas voor erbij. (Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen)
  • En voor wie het iets meer mag zijn, is er Bar Brutal in Barcelona. De hippe tapasbar presenteert je een wijnkaart van meer dan driehonderd biologische en biodynamische wijnen en weet ze perfect te combineren met tal van hoofdgerechten en tapas. (Carrer Princesa 14, Barcelona 08003)
Advertentie