sabato

Getest: de 'Pita Pantera' van Kobe Desramaults

Tot de heropening van de restaurants volgt Jan Scheidtweiler een afhaaldieet.

Kobe Desramaults, het grillige talent dat van In de Wulf een bedevaartsoord maakte, gaat tijdelijk een heel andere richting uit in zijn restaurant Chambre Séparée in Gent. In het leegstaande kantoorgebouw bracht de chef de afgelopen jaren magisch culinair theater, met een door vuur en rook gedreven degustatiemenu in twintig gangen voor 240 euro. Vandaag koop je er een meeneempita voor 16 euro.

Kobe Desramaults belegt de verse pita's van op houtvuur gebakken bazlamabrood eigenhandig. ©Tara Roelens

Desramaults zelf staat in een wit T-shirt lamsschouders te fileren. Achter hem laait het vuur hoog op. Het vlees belandt, samen met wat rundsgehakt, in een kruidige kebab aan een spies en wordt rechtstreeks op houtskool gegrild.

Het winkeltje van de pitabakker is goed voorbereid. Als garnituur heeft hij hummus, sla met sumak, uitgelekte yoghurt en pikante harissasaus gemaakt. Ook het op houtvuur gebakken bazlamabrood ligt al klaar. Door het platte Turkse brood rond de vulling te rollen krijgen we eigenlijk geen pita mee, maar een durum. In de 16 euro is een potje tabouleh inbegrepen, fris op smaak gebracht met peterselie.

Ook de goed gevulde pita-durum zit vol smaak. Je proeft het rokerig-gegrilde van het vuur in het brood en het vlees, de pit van de harissa en de frisheid van de yoghurt. Het is de betere snack voor een picknick aan de Nederschelde, naast het restaurant.

'Je proeft het rokerig-gegrilde van het vuur in het brood en het vlees.'
Jan Scheidtweiler over 'Pita Pantera'
Culinair journalist

Zullen we ook na de heropening van de restaurants nog pita pantera kunnen eten? Dat moet lukken, want Desramaults plant dan, naast een korte comeback van Chambre Séparée, op het plein voor het restaurant een openluchtversie van de pita’s. Er zullen ook pizza’s zijn van De Superette, zijn tweede zaak. En na de zomer? Dan is het weer tijd voor iets anders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie