sabato

Getest: de smashburger van Rambo in Elsene

Rundvlees van topkwaliteit, krokant gebakken en verpakt in een heerlijk aardappelbroodje, dat is de smashburger. ©Rambo

Onze recensent Jan Scheidtweiler haalde takeaway af bij Rambo in Elsene.

Zoals filmfreaks kunnen discussiëren over de vraag of de tweede ‘The Godfather’ beter was dan de eerste, zo blijkt ook de wondere wereld van de hamburger tot verhitte debatten te leiden. Het broodje, het soort vlees, de toppings, elke liefhebber heeft er een mening over.

Een van de nieuwe discussies in hamburgerland gaat over de smashburger. In de Verenigde Staten is er al een gelijknamige keten rond gegroeid. Een smashburger is het tegenovergestelde van een dikke burger van de grill. Liefhebbers bakken hem op een hete bakplaat. Het rundergehakt duwen ze met een spatel plat tot een dunne schijf. Het is allemaal te doen om een zo groot mogelijk oppervlak krokant geschroeide burger: meer crunch, meer smaak.

©Rambo

Te oordelen aan de rij die zich op een zondagnamiddag op het voetpad vormt, heeft het eerste Belgische smashburgerrestaurant al een grote fanbase opgebouwd, sinds het in januari 2021 zijn takeawaydeur opende. Ook niet-smashburgerfans kunnen niet anders dan onder de indruk raken: Rambo is trendy, lekker en even efficiënt als Michael Corleone in ‘The Godfather’.

Rambo is bedacht door een ploeg die weet wat een hippe horecazaak is. Een deel van de initiatiefnemers zit ook achter het Aziatische fusionrestaurant Old Boy, enkele andere medeoprichters hebben een verleden bij de bistro Chez Franz. Samen creëerden ze een hamburgerzaak die neon combineert met retro, cool beton met warm hout. In de open keuken voor de afhaaltoog vormen drie koks een geoliede machine.

De jongens van Rambo hebben het aanbod beperkt gehouden. Er is keuze uit drie burgers: classic, special en veggie. Elke burger kost 10 euro. Daarbij frieten (3,5 euro), drie soorten saus (70 cent) en klaar.

De burgers komen recht uit het boekje. Zo gebruikt Rambo een potato bun, een soort brioche waarbij een deeg met aardappelpuree een bijzonder broodje oplevert. Het vlees van de burgers is afkomstig van het kwaliteitsrundvlees black angus. Het ligt bijna knisperend op een smakelijk bed van sla, augurk en ui. Smeltende, industrieel uitziende cheddar en ongedefinieerde saus ‘special’ smeden alles samen. Ook de veggie is top, al is het raden naar de ingrediënten van de vleesvervanger.

Rambo is een schot in de roos.

Waar
Rambo, Washingtonstraat 7, 1050 Elsene (Brussel)
Wanneer
Take away or eat on the spot.
Wed-Fri: 6-10pm - Sat-Sun: 12-10pm
Rekening
40,7 euro voor twee personen.
Kom ik terug
Zelfs voor een niet-smashburgerfan zoals ik is dit smullen. Alles zit goed bij Rambo. Ik kom terug, zeker weten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie