sabato

Getest: de topkeuken van Bruneau in een afhaalbokaal

In zes weckpotten serveert Maxime Maziers de Bruneau-versie van comfortfood.

Onze culinair recensent testte de meeneemformule van Bruneau. Zijn verdict: 'Chef Maxime Maziers heeft geen esthetische bordschikking en eetbare bloempjes nodig om eten vol smaak af te leveren.'

Het is nu al maanden onwezenlijk stil in het dubbele rijhuis waar Jean-Pierre Bruneau ooit drie Michelinsterren bij elkaar kookte. Wanneer zullen hier eindelijk weer gepocheerde langoustines met kaviaar en tarbot met koningskrab op tafel komen?

In afwachting van het grote bevrijdingsfeest doet Maxime Maziers, de jonge chef die dit culinaire instituut in 2018 overnam, zijn uiterste best om de klanten toch nog een beetje de Bruneau-sfeer mee te geven. Dat doet hij niet alleen met een uitgebreide reeks menu’s en een klein à-la-carte-aanbod, maar ook met een delicatessenwinkel. In de koeltoog ligt Bordier-boter naast een verleidelijk stuk rundvlees.

En sinds kort heeft de chef zijn aanbod nog uitgebreid met zes weckpotten, bokalen waarin hij zowel vol-au-vent van Mechelse koekoek (24 euro + 4,5 euro waarborg) als ananas met vanille en rum (18,5 euro + 4,5 euro waarborg) serveert: de Bruneau-versie van comfortfood.

De Bruneau-bokalen

Een bokaal waarin mooie stukken kreeft zwemmen in een zalige, romige curry (62,5 euro met waarborg voor 950 gram) is een voltreffer. Het kreeftenvlees is sappig, de kruiding goed gedoseerd. Het eenvoudige gerecht toont een andere kant van het talent van Maziers: de chef heeft geen esthetische bordschikking, kruiden en eetbare bloempjes nodig om eten vol smaak af te leveren. Ook een intense bouillabaisse (24 euro met waarborg) zit vol punch, al had er wel iets meer vis in mogen zwemmen.

Bruneau by Maxime Maziers

Behalve de bokalen zijn ook de menu’s hier de moeite. Die verwijzen rechtstreeks naar de Bruneau-traditie, met luxueuze producten in verfijnde combinaties. In het duurste degustatiemenu (75 euro) duiken zelfs de beroemde gepocheerde langoustines op, naast tonijn, foie gras en truffel.

Een meer bescheiden driegangenmenu (42 euro) begint met een tartaar van coquille, afgewerkt met stukjes gerookte paling en dille. Een aparte dressing van mierikswortelroom bevestigt de reputatie van Maziers als sauzenmaker. Een stevige, licht getomateerde filet van holsteinkoe heeft de chef dan weer goed omringd met witlof en dooierzwammen.

Meer dan een kort verblijf in de oven heeft het gerecht niet nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Zelfs in een meeneemdoos haalt Bruneau by Maxime Maziers een hoog niveau.

Waar
Shop Bruneau by Maxime Maziers, tel. 02/421.70.70
Broustinlaan 73-75, 1083 Ganshoren (Brussel)
Wanneer
Van wo t/m zo, 11 tot 18 uur. Ook na de heropening van het restaurant wil Maxime Maziers traiteurgerechten en delicatessen blijven aanbieden.
Rekening
131,75 euro voor drie.
Kom ik terug
De degustatiemenu’s zijn verzorgd, maar aan de dure kant, waardoor ze minder geschikt zijn voor alledaags gebruik. Ik kom graag terug voor een bokaal vol comfortfood.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie