sabato

Getest: het privérestaurant van vijfsterrenhotel Steigenberger Wiltcher’s

Om ons iets dichter bij de échte restaurantervaring te brengen, heeft sterrenchef Kevin Lejeune een slim plan bedacht.

Onze culinair recensent Jan Scheidtweiler testte het bijna-restaurant van chef Kevin Lejeune in Brussel uit: gepersonaliseerd, lekker en duur.

Hoe creatief chefs ook zijn, toch botsen ook zij op de beperkingen van takeaway. Met plastic potjes, voorgegaarde ingrediënten en beperkte garnituren is het moeilijk een hoog niveau te halen: opgewarmde kost kan niet tippen aan de betere restaurantervaring.

Om ons toch iets dichter bij een echt restaurant te brengen, heeft Kevin Lejeune een slim plan bedacht. De chef van La Canne en Ville in Elsene stelde het prestigieuze hotel Steigenberger Wiltcher’s, twee kilometer dichter bij het stadscentrum, voor om samen te werken. Dat een gerenommeerde chef in een hotel wil koken, daar kijken we niet meer van op. Overal zien we nu initiatieven waarbij gasten op hun kamer een sterrenmaaltijd geserveerd krijgen.

Het hotel heeft alle kamers op de eerste verdieping omgebouwd tot individuele eetzalen.

Maar deze collab gaat een stap verder: het hotel in de Louizalaan heeft de kamers op de eerste verdieping omgebouwd tot individuele eetzalen. Alleen het hoofdeinde van het bed, blijkbaar vastgeschroefd aan de wand, verwijst nog naar de normale functie van de ruimte.

In het midden van de kamer wacht een piekfijn gedekte tafel. Een deel van de zaalbrigade van La Canne en Ville zorgt voor een vlekkeloze bediening.

Een gepersonaliseerd restaurant heeft een stevige prijs: wie hier eet, moet ook blijven logeren.

Een gepersonaliseerd restaurant heeft een stevige prijs. Wie hier eet, moet ook blijven logeren. Boven op de prijs van de kamer betaal je een forfait van 150 euro voor een mooie ervaring in vier gangen, al heeft chef Lejeune de langoustines en de blauwe kreeft uit zijn signatuurgerechten thuisgelaten. In plaats daarvan: een voorgerecht rond een bijna-rauwe reuzengarnaal van het keurmerk Obsiblue. Niet de garnaal, wel de garnituur imponeert: met daikon en dashi met clementines zet de chef een uitgepuurd, oosters aandoend gerecht neer.

Dan is het tijd voor meer intensiteit. Door zoete ui in een carbonara te combineren met truffel, bewijst de chef waarom Michelin hem al in 2019 met een ster beloonde. Ook het hoofdgerecht is top: een perfect gegaarde duivenborst is in goed gezelschap van zwarte look en cantharellen. Het vlees van de bouten is verwerkt in licht gebrande prei, alweer een goed idee.

Foodies zullen de heropening van de restaurants vieren als de grote bevrijding. Tot zolang is er nu een goed alternatief.

Waar
Kevin Lejeune in hotel Steigenberger Wiltcher’s
Louizalaan 71, 1060 Brussel
Tel. 02/542.42.42
Wanneer
De actie loopt voorlopig tot en met 10 april.
Rekening
Gasten betalen, boven op hun kamer, een forfait van 150 euro per persoon voor een all-inmenu in vier gangen. Wij gingen in op een uitnodiging van het hotel.
Kom ik terug
Dit is een mooie ervaring voor wie echt niet kan wachten tot de restaurants heropenen. Anderen, zoals ik, zien waarschijnlijk toch op tegen de stevige prijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie